Güzel ülkemiz için yazıyoruz - AVRUPALI TÜRKLER NEDEN KAÇIYOR ? Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/mix/32554/avrupali-turkler-neden-kaciyor-

 

AVRUPALI TÜRKLER NEDEN KAÇIYOR ?
AVRUPALI TÜRKLER NEDEN KAÇIYOR ?
Başkanlık sistemine ”EVET” diyen gurbetçiler vatandaşlıktan çıkıyor 2017 yılında Alman uyruğuna geçen yabancı sayısı rekor düzeye çıktı. Almanlığı seçen İngiltere vatandaşlarının sayısındaki artış dikkat çekerken, yabancılar arasında Türkler birinci sırada.
31 Mayıs 2018, 18:48
 
Alman vatandaşlığına geçen yabancıların sayısında geçen yıl yüzde 1.7 oranında artış oldu.
 
Federal İstatistik Dairesi 2017 yılında 112 bin yabancının Alman uyruğuna geçtiğini ve Alman kimliğini seçenlerin sayısının bir önceki yıla göre 1800 arttığını açıkladı.Böylece bir yılda Alman vatandaşlığına geçen yabancı sayısı rekor düzeye çıkmış oldu.DW Türkçe’nin aktardığına göre, 2017 yılında Alman vatandaşlığına geçen Büyük Britanyalıların sayısı yüzde 162 oranında artarak 7493’e çıktı.
 
2016’da artış bir yıl öncesine göre dört katını bulmuştu. Bu gelişmenin İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararıyla ilgili olduğu tahmin ediliyor.
 
Geçen yıl Alman uyruğuna geçen yabancıların başında Türk vatandaşları geliyor.
 
2017’de 14 bin 984 Türk’e Alman kimliği verildi. Türkleri İngiliz vatandaşları, Polonyalılar (6 bin 613), İtalyanlar (4 bin 256) ve Rumenler (4 bin 238) izliyor.
 
IRMAĞININ AKIŞINA ÖLÜRÜZ DİYENLER TÜRKİYE’YE SIRTINI DÖNDÜ
 
Türkiye’de parlamenter demokrasinin son bulup başkanlık sistemine geçilmesini en çok da Avrupalı Türkler destekledi. 50 yıl önce AKP olsaydı Avrupa’da işçi olmazdık. Recep Tayyip Erdoğan yillar önce gelseydi buralarda yaşamak zorunda kalmazdık, sen büyük bir sevdasın Türkiye’m, ırmağının akışına ölürüm Türkiye’m diyenler bugün Türkiye vatandaşlığından çıkıyor.
 
Türkiye’ye turist olarak gezmek ve akraba ziyareti yapmak dışında hiç bir bağı olmayan Avrupalı Türkler vergilerini Almanya başta olmak üzere yaşadıkları ülkelere verip ekonomik olarak da Türkiye’ye değil Avrupa ülkelerine katkı sağlıyor.
 
Almanya yüzde 63, Hollanda yüzde 68, Avusturya yüzde 71, Danimarka yüzde 59’la evet derken, Belçika ise yüzde 77 oranında ’Evet’ diyerek Avrupa’da en yüksek evet oyu oranına ulaştı. 137 bin seçmene sahip