Güzel ülkemiz için yazıyoruz - T.C.ROTERDAM KONSOLOSLUĞUNDA SKANDAL Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/mix/32576/tcroterdam-konsoloslugunda-skandal

 

T.C.ROTERDAM KONSOLOSLUĞUNDA SKANDAL
T.C.ROTERDAM KONSOLOSLUĞUNDA SKANDAL
Hollanda'nın Lahey kentinde yaşayan gurbetçi Türk Erdal Akbaba, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'nda görevliler tarafından yüzüne biber gazı sıkılarak, ağır şekilde dövüldüğü gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
2 Haziran 2018, 22:08
 
Hollanda'nın Lahey kentinde yaşayan Erdal Akbaba, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğunda görevliler tarafından feci şekilde dövüldü. 
 
Akbaba, yüzüne biber gazı sıkılarak, ağır şekilde dövüldüğü gerekçesiyle suç T.C. Roterdam Başkonsolosluğu personeli hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Hollanda'da yaşayan Türk gurbetçi Erdal Akbaba, Lahey'de telefon ve bilgisayar tamiri üzerine bir iş yeri sahibi. Salı günü Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna gitti. 41 gün önce dünyaya gelen kızını nüfusa kaydettirmek için 2.kez randevu almıştı, bilgisayar sisteminde arıza olduğu gerekçesiyle kayıt işlemi yapılamamıştı.
 
Bir hafta sonra bir daha randevu alan Akbaba, eşi ve iki çocuğuyla birlikte yeniden Rotterdam'a gitti. Başkonsoloslukta dört saate yakın bekleyen Akbaba'ya, yine sistemde arıza olduğu belirtildi.
Bu kez yine  bekleyiş başladı ve bebek ağlaması durmadı, bebeğinin rahatsızlanması üzerine Erdal Akbaa, görevli memura gitti, evraklarını geri istedi. Aldığı karşılık, "Anlamıyor musun, sistem çöktü ne evrakı?" olduğu iddia edildi..
 
Akbaba, evraklarının geri verilmesi için ısrar etti. Tartışma büyüyünce Akbaba "Terbiyesizlik yapmayın" demesi üzerine, camekanın arkasındaki görevli zile basarak güvenlik görevlilerini çağırdı.
 
image
 
Yanına gelen güvenlik görevlisinin, kendisine "Ne oluyor lan!" dediğini söyleyen Akbaba, sonrasında yaşanan ve polis kayıtlarına da geçen gelişmeleri şöyle anlattı:
 
"Lan ne demek, doğru düzgün konuşun dememle birlikte tokatlayıp, gözüme sprey sıkmaya başladılar. O ara kendimi korumaya çalışırken dört kişi beni içeri alıp, yere yatırdı. Karşı koyacak durumum zaten yoktu. Bu haldeyken yerde copla, tekmeyle dövmeye başladı. Konsoloslukta işlem sırası bekleyen bir çok kişi, kapıya, cama vurarak görevlilere engel olmaya çalıştı."
 
Eşinin Rotterdam polisini aradığını söyleyen Akbaba, polisin başkonsolosluk binası önüne gelmesi üzerine dışarı çıkarıldı.
 
Akbaba, sağlık görevlileri ve polisin, "İnanılmaz bir şey, o kadar fazla biber gazı sıkılmış ki, zamanında müdahale etmeseydik kör olabilirdiniz" dediğini anlattı.
 
Erdal Akbaba geçen yıl, Türk bakanlara Hollanda'da propaganda yapmasına izin verilmemesi nedeniyle düzenlenen gösterilere katılmış. Her zaman vatanına ve milletine bağlı olduğunu söylüyor.
 
image
Erdal Akbaba'ya, yaşadığı şiddet nedeniyle doktor tarafından "18 gün iş göremez" raporu verildi.
 
Raporda, sağ ve sol omuzda ağır ezik ve kas sorunları oluştuğu belirtildi.
 
'Biber gazı ve dayak' gerekçesiyle Rotterdam Başkonsolosluğu görevlileri hakkında suç duyurusu
Hollanda'nın Lahey kentinde yaşayan Erdal Akbaba, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'nda görevliler tarafından yüzüne biber gazı sıkılarak, ağır şekilde dövüldüğü gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Gördüğü şiddet nedeniyle Akbaba'ya 18 gün "iş göremez" raporu verildi.
 
Kendi ülkesinin temsilciliğinde ve ailesinin gözü önünde dövülüp, hakarete uğradığını belirten Akbaba, "Sorumlular bunun hesabını yargı önünde verecek, peşini bırakmayacağım" diyor.
 
'Şu anda bu konuda bilgi verme taraftarı değiliz'
Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu yetkilileri ise Erdal Akbaba'nın yaşadığı olayla ilgili olarak sessiz kalmayı tercih ediyor.
 
Bir başkonsolosluk görevlisi BBC Türkçe'nin soruları üzerine, "Şu anda bu konuda bilgi verme taraftarı değiliz" dedi.
 
 
BBC Türkçe.