Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜÇLÜ NESİLLER İÇİN DESTEK
GÜÇLÜ NESİLLER İÇİN DESTEK
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Hayatlarımızı tek bir dokunuşla değiştirebilen tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz” dedi.
22 Kasım 2018, 19:40
 
Harran’da kaliteli ve çocuk merkezli eğitim sağlama amacıyla hayata geçirilen ‘Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleştirilmiş Öğretmenler’ projesi ile köy öğretmenlerini destekleyen Sabancı Vakfı, 44 yılda eğitimin ve öğretmenlerin güçlenmesi için 3.6 milyar TL kaynak ayırdı.
 
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Hayatlarımızı tek bir dokunuşla değiştirebilen tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz” dedi.
 
Eğitime erişimi ve eğitimin kalitesini artırmak amacıyla 44 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında iz bırakan projeler hayata geçiren Sabancı Vakfı, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. İyi bir eğitimden söz edebilmek için okulu, öğretmeni ve öğrenciyi kapsayan çözümler geliştirmek gerektiğini ifade eden Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Eğitimin niteliğine yönelik çalışmalarda tüm unsurları birlikte ele alan, bütüncül yaklaşımlar önem taşıyor. Ancak okulu, öğrenciyi ve ebeveyni dönüştüren aktörler olarak öğretmenlerin üzerine ayrıca bir sorumluluk düşüyor. Başarılı bir eğitim için öncelikle öğretmenlerin güçlenmesi gerekiyor” dedi.
 
Öğretmenin niteliğinin öğrenci başarısı üzerindeki en belirleyici etmenler arasında yer aldığını vurgulayan Safkan, “Eğitimin başarısını artırmak istiyorsak, öğretmenlerin ihtiyaçlarını gözeten, onların etkin bir şekilde katılabildiği ve yetki sahibi olduğu, motive olmalarını destekleyecek bir sistem oluşturmalıyız. Bunun ilk şartı da aslında onlara kulak vermek. OECD tarafından yapılan Uluslararası Öğretme ve Öğrenme Anketi (TALIS) sonuçları, Türkiye’deki öğretmenlerin mesleki gelişim konusunda en fazla meslektaşlarıyla birlikte öğrenmeyi geliştiren gayri resmi paylaşımlardan yararlandığını gösteriyor. Bu platformların oluşturulması noktasında da sivil toplumun atacağı adımlar büyük önem taşıyor. Sabancı Vakfı olarak biz de eğitimden eşit yararlanılması için öğretmenlerin deneyimlerini paylaşmalarını ve birbirlerinden öğrenmelerini destekleyen projelere destek veriyoruz.
 
44 yılda eğitimin ve öğretmenlerin güçlenmesi için 3,6 milyar TL kaynak ayırmış olmaktan mutluluk duyuyor, hayatlarımızı tek bir dokunuşla değiştirebilen tüm öğretmenlerimizi kutluyoruz” dedi.
 
Harran’da öğretmenler birbirini destekliyor, birlikte güçleniyor
 
Hayata geçirdikleri projelerde öğretmenlerin bir araya geldiklerinde nasıl bir etki yarattıklarını görme fırsatı bulduklarını belirten Safkan, “Aklın ve bilimin ışığını tüm zihinlere yerleştiren öğretmenlerdir. Güçlü öğretmen, güçlü nesilleri yarına taşıyan bir rehberdir. Bu nedenle onların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran ve bu ihtiyaçlara yönelik çözümler sunan projeleri çok önemsiyoruz. Bu bakış açısıyla Hibe Programımız kapsamında Köy Okulları Değişim Ağı ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleştirilmiş Öğretmenler’ projesi ile Harran’daki birleştirilmiş sınıf öğretmenlerinin birbirlerini destekledikleri ve deneyimlerini paylaştıkları bir ağ oluşturmayı, köy okulları için farklı bir eğitim modeli geliştirmeyi ve köy okullarında kaliteli ve çocuk merkezli bir eğitim sağlamayı amaçladık. Proje sonunda öğretmenlerin dönüşümlerine tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyor, her birinin daha güçlü öğretmenler olarak yola devam etmesinden gurur duyuyoruz” dedi.
 
Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen ‘‘Birleştirilmiş Sınıflar için Birleşmiş Öğretmenler’’ projesi ile Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde hayata geçirildi. Proje kapsamında düzenlenen buluşmalarda öğretmenlerin dile getirdiği ihtiyaçlara göre belirlenen farklı uzmanlara ve onların eğitim atölyelerine ev sahipliği yaptı. Bu sayede öğretmenler, bir yandan çocuk hakları ya da eğitimde drama yöntemi gibi alanlar üzerine donanım kazanırken, bir yandan da uzmanların kılavuzluğunda kendi okulları için birer eylem planı çıkardı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR