Güzel ülkemiz için yazıyoruz - THY UÇAĞI UKRAYNA'DA KORKUTTU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/mix/33232/thy-ucagi-ukraynada-korkuttu

 

THY UÇAĞI UKRAYNA'DA KORKUTTU
THY UÇAĞI UKRAYNA'DA KORKUTTU
Ukrayna'nın Polonya sınırındaki kenti Lviv'den kalkışa hazırlanan THY uçağı pistten çıkarak çamura saplandı. Kalkış için hazırlanan THY’ye Boeing B737-800 tipi uçağın pistten çıkıp çamura saplanması nedeniyle Lviv’deki hava trafiğinde aksama meydana geldi.
6 Ocak 2019, 17:49
 
 
THY’nin TK442 sefer sayısı ile Ukrayna’nın Lviv kentinden İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelmek üzere hareket eden uçağı yoğun kar yağışı sebebiyle pistten çıktı.
 
Türk Hava Yolları'nın TK442 sefer sayılı Lviv-İstanbul (IST) seferini gerçekleştiren TC-JVI tescilli BAĞCILAR isimli Boeing 737-8F2(WL) uçağı, Ukrayna Lviv Havalimanı'nda kalkış için taxi yaptığı esnada yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle pistten dışarı çıkarak toprak alana girdi. Uçağın içerisinde bulunan 6 kişilik uçuş ekibi ve 59 yolcu herhangi bir yaralanma yaşamadı.image
 
Uçağın içerisinde bulunan yolcular olayın ardından Lviv Havalimanı Terminali'ne götürüldü.
 
Toprak alana giren Türk Havayolları'na ait B737-800 sebebiyle, Lviv Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar geçici olarak durduruldu. Lviv Havalimanı'na gelen uçaklar ise yakınlardaki diğer havalimanlarına yönlendirildi.
 
Pistlerde ve taxi yollarında buzlanmalara karşı alınan önlemler normal şartlarda bu gibi durumların önüne geçilmesi için yapılıyor. Toprak alana girerek ön tekeri toprağa saplanan THY uçağının bu alandan çıkarılması için çalışmalar halihazırda sürüyor. Yaşanan olayda herhangi bir can kaybı yaşanmaması ise bu durumda tek tesellimiz oluyor.