Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YARDIMCI DOÇENT'E CİNSEL SALDIRI CEZASI
YARDIMCI DOÇENT'E CİNSEL SALDIRI CEZASI
Klinik psikolog ve terapist Yard. Doç. Murat Paker'e, "cinsel saldırı" suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Davacı tarafın avukatları “tanık olmasa dahi cinsel saldırının delillerle kanıtlanabileceğinin ortaya çıkması açısından kararın önemli olduğunu" savundular.
17 Ocak 2019, 22:41
 
Klinik psikolog ve akademisyen Yrd. Doç. Dr. Murat Paker, cinsel saldırı suçlamasıyla yargılandığı davada dört yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı.Davanın karar duruşması bugün İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Klinik Psikolog ve Terapist Yard. Doç. Murat Paker davasında karar duruşması görüldü.Mahkeme, Murat Paker’in cinsel saldırı suçunu işlediğine karar vererek Paker hakkında TCK 102/1 maddesine göre 5 yıl hapis cezası verdi.
 
İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında "cinsel saldırı" suçlamasıyla Murat Paker'e 5 yıl hapis cezası verildi. İyi hal indirimi uygulanarak ceza 4 yıl 2 aya düşürüldü. Karar istinaf mahkemesine gidecek. Karar bu şekilde kesinleşirse Paker cezaevine girecek.
 
image
 
Paker’in avukatı “aksi ispat edilemeyecek derecede kesin bir delil bulunmamasına rağmen haksız ve hukuka aykırı olarak ceza verildiğini" söyleyerek karara itiraz edeceklerini bildirdi.
 
DAVANIN EMSAL YANLARI VAR
 
Mahkeme sonrası açıklama yapan Avukat Esra Baş, davanın emsal niteliğinde olduğuna dikkat çekti: “Bu dava iki kişi arasında yaşanan bir olayı kapsadığı ve ispatlanması oldukça zor olduğu için çıkan sonuç açısından önemli. Bu tür taciz olaylarının gizli kalmaması, kimsenin titrinden dolayı kendini güçlü ve dokunulmaz hissetmemesi noktasında da dava sonucu önemli. Karardan dolayı mutluyuz. İstinaf mahkemesine götüreceğimiz noktalar var sonuç olarak haklı olduğumuz anlaşıldı.”dedi.
 
NE OLMUŞTU?
10 Ekim sürecinden sonra yaşadığı travma nedeniyle kasım ayında terapiste başvuran kadın, 19 Kasım’daki seansta terapiyi sonlandırmak istediğini söylemesinin ardından psikoterapistinin seanslara devam etmesi yönünde ısrarcı davrandığını ve sonrasında da kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirterek dava açtı.
 
ŞEFFAF GAZETE.COM

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR