Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HANDE ŞEKER İÇİN TOPLANDILAR
HANDE ŞEKER İÇİN TOPLANDILAR
Hakimlerin, trans cinayetlerinde iyi hal indirimi uyguladığını hatırlatan Özbulut, “Transfobik ifadelere ceza indirimi uygulayan hâkimlere çağrı yapıyoruz: Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi uygulamayın,dedi.
18 Ocak 2019, 19:30
 
 
Hak savunucuları, trans kadın Hande Şeker'i İstanbul’da Kadıköy’deki Süreyya Sineması önünde andı.
 
Şeker, İzmir’de 9 Ocak 2019’da polisin attığı kurşunla yaşamını kaybetmişti. 2018'de Türkiye'de dört trans cinayeti işlenmişti.
 
Lambdaistanbul Derneği’nin çağrısıyla bir araya gelen hak savunucuları, “Trans cinayetleri politiktir”, “Transfobi, homofobi, orospifobi öldürür” sloganları attı. “Kadın cinayetleri politiktir” ve “Trans cinayetleri politiktir” yazılı dövizleri taşıdı.
 
Grup adına basına açıklama yapan Gülay Özbulut, şunları söyledi:
 
“9 Ocak 2019 sabahı İzmir Alsancak'ta trans kadın Hande Şeker bir polis tarafından kendi evinde silahla katledildi. Biz bu cinayetleri, Esra Ateş'in polis merkezine 100 metrelik mesafede katledilmesinden, Hande Kader'in tecavüz edilip yakılmasından, Eylül Cansın'ın intihara sürüklenmesinden hatırlıyor ve hatırlatıyoruz. Ne acıdır ki Türkiye trans cinayetlerinde Avrupa birincisi ve dünya dokuzuncusu. Bu kadınların temel haklarını ellerinden alan, örgün öğretimden koparan, istihdamını engelleyip zorunlu ve güvencesiz seks işçiliği dışında seçenek bırakmayan, kolluk şiddetini eksik etmeyen bu sisteme karşı öfkemizi bir kez daha haykırıyoruz! Trans kadınlar kadındır.”
 
                       image
 
"Cinayetler münferit değil" 
Hakimlerin, trans cinayetlerinde iyi hal indirimi uyguladığını hatırlatan Özbulut, “Transfobik ifadelere ceza indirimi uygulayan hâkimlere çağrı yapıyoruz: Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi uygulamayın!
 
Kadınların hayatları değersizleştiriliyor. Ataerkil sistem kadın cinayetlerinde farklı farklı bahaneler türetiyor. Kimi kadın transfobi nedeniyle, kimi kadın namussuz olarak yaftalandığı için, kimi kadınsa bir erkeğin aşkını reddettiği için öldürülüyor. Biz bu ölümlerin münferit olmadığını, ataerkil sistemin sonucu olduğunu biliyor ve artık bir son bulmasını istiyoruz.” diye seslendi.
 
"Trans kadınların temel hakları güvence altına alınsın"
 
Özbulut son olarak şunları vurguladı:
 
“Kadınları şiddetten korurken cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık yapmayacağını İstanbul Sözleşmesi'nin 4. maddesi ile taahhüt eden devletin bu kararı uygulamasını, Anayasa ve diğer ilgili yasalarda tüm trans kadınların yaşam, eğitim ve sağlık gibi temel haklarının güvence altına alınmasını yetkililerden talep ediyoruz.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR