Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALPARSLAN KUYTUL'A ŞARTLI TAHLİYE
ALPARSLAN KUYTUL'A ŞARTLI TAHLİYE
Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davasında 5 ayrı suçtan 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 45 sanıktan, içlerinde vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu tutuklu 3 kişi, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
24 Ocak 2019, 21:16
 
Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Veysel Dörtgöz ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katılırken, diğer tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz ise Bolu’daki cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
 
Vakfın paralarını akladığı öne sürülen Gürbüz K., 2 bankadaki yaklaşık 16 milyon liranın tıbbi laboratuvarı olan sanık Koray S.’ye ait olduğunu belirterek, paranın vakıfla alakasının olmadığını söyledi. Bir dönem vakfın yönetiminde yer aldığını aktaran Koray S. ise  toplantılara katıldığını fakat daha sonra vakıftan ayrıldığını ve paraların kendisine ait olduğunu ifade etti. Savunmaların ardından savcı, sanıkların tutukluluğuna ve adli kontrol şartlarının devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise tutuklu sanıklar Kuytul, Alagöz ve Dörtgöz’ün yurt dışına çıkış ve haftanın iki günü kolluk birimine imza atma şartıyla tahliyelerine karar verirken, duruşma eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR