Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PROFESÖR DARP VE TECAVÜZDEN CEZAEVİ'NDE
PROFESÖR DARP VE TECAVÜZDEN CEZAEVİ'NDE
Ankara Çayyolu'ndaki VCOM hayvan hastanesinin ortaklarından olan Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Hasan Bilgili 'nin klinik nöbetinde kalan veteriner Ç.B.'ye darp ile tecavüz ettiği suçlamasında bulunan mağdurun şikayeti üzerine mahkemeye çıkarılıp tutuklanarak cezaevine gönderildi.
7 Nisan 2019, 10:31
 
 
Tecavüz olayı Ankara Çayyolu’nda bulunan Profesör Hasan Bilgili'nin ortağı olduğu VCOM Hayvan Hastanesi   gerçekleşti.
 
Başkent’te bir profesör özel kliniğinde çalışan genç veteriner hekime dehşeti yaşattı. Genç kadını alkol aldıktan sonra önce darp etti, ardından da defalarca cinsel saldırıda bulundu. Genç kızın şikayeti üzerine tutuklanan profesör Hasan Bilgili cezaevine konuldu.
 
image
 
Olay 3 Nisan’ı 4 Nisan’a bağlayan gece Başkent’te yaşandı.
 
Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Hasan B., akşam saatlerinde kendisine ait özel kliniğe gitti. Bu sırada klinikte 23 yaşındaki genç veteriner hekim Ç.B. nöbetçi hekim olarak bulunuyordu.
 
ALKOL ALMA TEKLİFİNİ REDDEDİNCE 
 
İddiaya göre, Ç.B.’den yemek hazırlamasını isteyen Profesör Hasan Bilgili daha sonra mutfağa gelip alkol almayı önerdi. Genç kadın bunu reddedince sinirlenen profesör önce fiziksel tacizde bulundu ardından da genç  kadını darp etmeye başladı. 
 
KAFASINI YERE VURDU
 
Genç kadının tepki göstermesi üzerine daha da sinirlenen Profesör Bilgili , genç kadını darp edip zorla alkol içirmeye çalıştı. Kaçmaya çalışan genç kadını saçından yakalayarak, kafasını yere vurdu.
 
H.B. darbelerin etkisi ile kendisinden geçen genç kadına defalarca tecavüz etti. Genç kadın gece saatlerinde gözünü farklı bir odada açtı. Başında ise Hasan Bilgili’nin ortağı S.D. vardı. S.D. ise genç kadını şikayetçi olmaması konusunda uyardı. Kızını merak edip arayan anneye ise “Hasta müdahalesinde, size dönecek” dedi.
 
image
 
ŞİKAYETTEN VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR 
 
S.D “Ben bir şey yapmadım, bilgin olsun” diyerek genç kadını hastaneye götürme teklifinde bulundu. Genç kadın, profesörün aracını ile ve yine onun bir arkadaşı olan jinekoloğun kliniğine götürüldü. İddiaya göre, genç kadını muayene eden ve bazı ilaçlar veren jinekolog da genç kadını şikayetten vazgeçirmeye çalıştı.
 
RAPOR ALIP ŞİKAYETÇİ OLDU 
 
Daha sonra evine giden genç kadın, durumu annesine anlattı. Anne kız önce hastaneye gidip darp ve tecavüz raporu aldı. Ardından da polise giderek, Profesör Hasan Bilgili ve S.D.’den şikayetçi oldular.
 
Cinsel saldırıya uğrayan genç kadın Hasan Bilgili tarafından  “Elimde fotoğrafların var. Ailene söylerim,seni rezil ederim bu resimleri sana karşı kullanırım” denilerek tehdit edildiğinşi iddia etti.
 
image
 
 
“BANA KOMPLO KURULDU” SAVUNMASI 
 
Gözaltına alınan profesör kendini “Bana komplo kuruldu, birlikte olmadım” diyerek savundu. Ancak genç kadının aldığı raporlar bu beyanı çürüttü. İfadesine başvurulan jinekoloğun “Hasan Bilgili, beni arayıp ‘genç kız arkadaşımla fazla içki içtik, gece ne oldu hatırlamıyorum, biraz rahatsız’ sana getiriyorum” beyanı da profesör Hasan B.’yi ele verdi.
 
TUTUKLANDI
 
Şüpheli profesör tutuklanması istemiyle Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim Sezer Söylemez, şüpheli profesörünün “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanmasına karar verildi. Profesör tutuklanarak, cezaevine konuldu.
 
2016 yılında tacizci suçlaması nedeniyle  nedeniyle soruşturma geçirdiği ortaya çıktı.
 
         image
 
ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Ankara Üniversitesi'nden olaya ilişkin açıklama yapılarak, öğretim üyesi Hasan B. hakkında soruşturma başlatılarak, açığa alındığı bildirildi. Yapılan açıklamada, "Basında çıkan, Üniversitemiz dışında özel bir klinikte yaşanan cinsel saldırı haberi ihbar kabul edilerek, bu olayla ilişkili saldırı faili öğretim üyesi Hasan Bilgili hakkında gerekli yasal işlem ile soruşturma başlatılmış ve açığa alınmıştır" denildi.
 
image
 
Kadın Dernekleri '' Bilim insanı ve veteriner hekim sıfatlarını kirleten bu şahsın meslekten men edilmesi gerekmektedir '' bildirileri açıkladılar 
 
Kadın veterinere cinsel saldırıda bulunan profesör Hasan Bilgili'nin mesleğinden men edilmesi için imza kampanyası başlatıldı  #tecavüzcüprofesör
 
ŞeffafGazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR