Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CİHANGİR YENİ MUHTARI '' AZİMLE KAZANDIM ''
CİHANGİR YENİ MUHTARI '' AZİMLE KAZANDIM ''
İstanbul Beyoğlu'nun Cihangir Mahallesi'nde aday olduktan sonra ikamet kaydının silindiğini öğrenen Adnan Bal, seçimlerden galip çıkarak muhtar oldu
8 Nisan 2019, 12:30

 

İstanbul’un gözde yerlerinden olan Beyoğlu ilçesine bağlı Cihangir Mahallesi yerel seçimlerde ilginç olaylara sahne oldu.

İstanbul Beyoğlu Cihangir Mahallesi muhtarlığına adaylığını koyan 35 yaşındaki Adnan Bal, oturduğu evden ikametinin silindiğini tesadüfen öğrenince hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Durumu yargıya taşıyan Adnan Bal 25 yıldır muhtarlık yapan Sündüs Uluman'dan adaylığını engellemek için ikametini sildirdiğini belirterek şikayetçi oldu.

25 YILLIK MUHTARI DEVİRMEYİ BAŞARDI 

Seçim çalışmalarına devam eden Adnan Bal, seçim kurulundan aldığı onayla 31 Mart'ta yapılan seçime girdi. 6 adayın yarıştığı Cihangir Mahallesi'nde kullanılan bin 836 oyun 560'ını alan Adnan Bal muhtar seçildi. En yakın rakibi ve ikametini sildirmekle suçladığı Sündüs Uluman ise 496 oy alarak 25 yıllık muhtarlığa veda etti. Uluman hakkında açılan soruşturma ise sürüyor.

‘BEN DEĞİL BİZ KAZANDIK’

Adnan Bal, “Zorlu bir süreç yaşadık, ama Cihangir Mahallesi'nin desteğini gerek esnaf ilişkilerinde gerek komşuluk ilişkilerinde hep hissettim. Ben değil biz kazandık, birlikte başardık ve birlikte yöneteceğiz” dedi. Eski muhtar Sündüs Uluman hakkında yaptığı şikayeti geri çekmeyeceğini belirten Bal, “Kaymakamlık soruşturma izni verdi ve kendisi hakkında soruşturma açıldı. Elbette haklı mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Bu sadece beni değil demokrasiye de karşı bir engelleme girişimidir” diye konuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR