Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BOŞNAKLARA HAKARETE HAPİS YOLU
BOŞNAKLARA HAKARETE HAPİS YOLU
Beyaz TV'deki programda sarf ettiği sözlerle ilgili olarak "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istenen Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.
13 Haziran 2019, 13:29
 
 
Televizyonda katıldığı bir spor programında Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan ve zorla getirme kararına rağmen duruşmalara katılmayan köşe yazarı ve yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.
 
Kütahyalı hakkında Beyaz TV'deki programda sarf ettiği sözlerle ilgili olarak "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Rasim Ozan Kütahyalı katılmazken, şikayetçi Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği avukatları ile çok sayıda müşteki katıldı.
 
Rasim Ozan Kütahyalı'nin avukatı Esennur Ezgi, müvekkillinin zatürre hastalığına yakalandığını belirterek 9 günlük hastane raporunu mahkemeye sundu.
 
Şikayetçi dernek avukatları ise, sanığın yargılamayı uzatmaya yönelik davrandığını belirterek hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.
 
Mahkeme, sanığın haklı bir mazeret sunmayarak duruşmalara katılmadığı, bu celse de hasta olduğuna dair rapor sunduğunu belirterek yargılamanın uzamasına yönelik hareketlerde bulunduğu anlaşıldığı gerekçesiyle sanık hakkında savunması alınmak üzere yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR