Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
REYHANLI'DA BOMBALI ARAÇ PATLADI 3 ÖLÜ
REYHANLI'DA BOMBALI ARAÇ PATLADI 3 ÖLÜ
Reyhanlı ilçesi Yenimahalle M.Akif Ersoy Caddesi’nde, terör girişimi olabileceği düşünülen olayda, bir otomobilde meydana gelen patlamada Suriyeli 3 kişi öldü. Patlama sonrası cesetler çevreye yayıldı.
5 Temmuz 2019, 22:16
 
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde park halindeki otomobilde patlama meydana geldi. Patlamada otomobildeki 3 kişi öldü. Patlamayla ilgili gazetecilere bilgi veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, araç içindekilerin üçünün de Suriyeli olduğunu ve olayın arkasında terör şüphesinin bulunduğunu açıkladı. 
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise  “Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Biz el yapımı patlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Üçünün de kimliği belli. Geçici koruma kapsamında Türkiye’de yaşayan Suriyeli” dedi.
 
image
 
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde park halindeki otomobilde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alev topuna dönen otomobildeki 3 kişi yaşamını yitirdi.
 
Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin kenarında park halinde bulunan otomobilde, henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Çevrede büyük korkuya neden olan patlamanın ardından otomobil, alev topuna döndü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
 
Polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yapılan incelemede, otomobilin içinde bulunan iki kişinin yanarak can verdiği saptandı.
 
Hatay Valiliği'nden açıklama
 
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Hatay Valiliği, "Patlamada, araçta bulunan 3 Suriyeliden ikisi öldü, biri yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, meydana gelen olayda herhangi bir vatandaşımızda ve çevrede bir zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi. 
 
image
 
2013’TEKİ SALDIRIDA 52 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
 
11 Mayıs 2013’te Reyhanlı, düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 52 kişi yaşamını yitirmiş. 146 kişi de yaralanmıştı. Bombalı araçlarla düzenlenen bu saldırı, o dönem Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı saldırısı olarak kayıtlara geçmişti. Saldırıyla ilgili olarak 32 Türk vatandaşı şüpheli gözaltına alınmış bunlardan 20’si tutuklanmıştı.
 
image
 
REYHANLI KATLİAMINI KİM YAPTI?
 
Saldırıdan dört ay sonra, El Kaide bağlantılı IŞİD (Irak-Şam İslam Devleti), yayınladığı bir bildiriyle katliamı üstlendi. Emniyet ise saldırıyı IŞİD’in düzenlediği iddiasını 2 Ekim 2013’te kesin bir dille reddederek ‘Failleri yakaladık’ dedi.
 
image
 
27 Mart 2013’teki AGİT toplantısında Türkiye elçisi Tacan İldem, bombalı saldırıyı ‘El Kaide unsurlarınca yapıldığını‘ söyledi.
 
NEDEN REYHANLI HEDEF ALINIYOR?
 
Suriye sınırının hemen yanıbaşındaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesi, Cilvegözü Sınır kapısına da ev sahipliği yapıyor. Savaştan kaçan pek çok sığınmacının ilk durağı, Yayladağı ve Reyhanlı. Reyhanlının nüfusu savaştan önce 60 bindi. Sığınmacılarla üç yılda 150 bine fırladığı söyleniyor. Reyhanlı’da çok sayıda ve farklı cephelerden muhalif kalıyor. 
 
imageReyhanlı’nın kalabalık sığınmacı nüfusu içinde cihatçı örgütlere büyük destek var.  Yerli nüfus içinde de IŞİD örgütlenmesi defalarca dile getirildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR