Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVCILAR HALKI DEPREM KURKUSU İÇİNDE !
AVCILAR HALKI DEPREM KURKUSU İÇİNDE !
Kocaeli depreminden İstanbul'da en fazla etkilenen ilçelerden biri Avcılar'dı Ak Parti Avcılar Belediyesini hiçbir zaman kazanamadığı için ilçeyi 20 yıldır cezalandırmaktan vaz geçmiyor.avcılar halkının büyük çoğunluğu, yoksulluk nedeniyle hasarlı binalarını yenileyememekte.
23 Şubat 2020, 20:36
 
1999'daki 17 Ağustos depreminde onlarca binanın çökmesiyle  yüzlerce  insanın enkaz altında kalarak öldüğü  İstanbul Avcılar'da yaşayan vatandaşlar hâlâ korku içinde…
 
ilçede  yenilenmeyi bekleyen ve riskli evlerde oturan yüzlerce aile var. Uzmanların 5 ile 10 yıl içinde olmasını bekledikleri büyük depremden en çok etkilenmesi öngörülen ilçelerden biri yine Avcılar…
 
image
 
Avcılar Belediye Bşk. Turan Hançerli, İBB Şubat ayı meclis toplantısında ilçedeki binaların depreme karşı güçlendirilmesi için imar planı değişikliği istedi. 
 
CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, bölgede 3 bini aşkın binaya risk analizi için müracaat ettiklerini, 6 binanın boşaltıldığını, 1800 binanın ise sıkıntılı olduğunu belirtti. Hançerli, riskli binalarda yaşayan insanların can güvenliği için evlerinin hemen yenilenmesi gerektiğini söyledi.
 
“5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse tüm Avcılar mezarlık olur.”
 
Silivri açıklarında 26 Eylül 2019’da meydana gelen depremin hemen ardından İstanbul'un deprem denince en fazla  acı yaşayan ilçesi Avcılar'da yapılan hasar tespit çalışmalarında okulların da aralarında bulunduğu çok sayıda binada hasar tespit edildi.
 
image
 
DEVLET AVCILAR'A SIRTINI DÖNMÜŞ DURUMDA
 
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 19 Ekim 2019 tarihinde Avcılar halkının da yoğun isteği ile depreme dayanıksız ve hazarlı bina problemi aşmak için bir plan notu değişikliği hazırladı. Bu plan notu Avcılar Belediye Meclisi’nden AKP ve CHP’nin oy birliğiyle geçti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.
 
Önce imar planı notu İBB İmar Komisyonu’nda hazırlanıp  sonra İBB Meclisi’ne sunulacak onaylandığı takdirde yaklaşık 60 bin daire, 2 bine yakın bina için acil dönüşüm başlatılacaktı. Ancak şimdiye kadar Avcılar için hayati önemde olan değişiklik İmar Komisyonu’nda hazırlanmadı.
 
image
 
Hançerli haftada iki gün oturma eylemi gerçekleştiriyor
 
Hançerli, İmar Komisyonu’ndaki gecikmeyi protesto etmek için geçen aydan beri İBB İmar Komisyonu’nda haftada iki gün oturma eylemi gerçekleştiriyor. Başkan Hançerli Avcılar’ın acil olarak dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti.
 
İBB Meclisinin Avcılar'ın sorununu çözmediğini ifade eden Hançerli, "5 aydır çözmüyor, bekletiyor. Hem de yetkinin tamamı bu mecliste olduğu ve 15 dakika içerisinde çözebileceği halde. Ben çözüm bekliyorum. Bu meclisin tüm meclis üyelerinin parti ayrımı gözetmeksizin benimle aynı duyguları paylaştığını biliyorum. Tüm meclis üyelerinin iyi insanlar olduğunu biliyorum. Hadi daha fazla beklemeyelim.
 
image
 
1999 DEPREMİNDEN SONRA HALA HASARLI BİNALARDA OTURULUYOR
 
Siyasi kavgalardan ve çekişmelerden işte bu konu için uzaklaşalım. El ele vermenin zamanı geldi. Canlar gittikten, camlar kırıldıktan sonra hiçbir anlamı yok. Bugün yine yapıcı olmak adına daha önceki talebimi yineliyorum. Biliyorum komisyon başkanım ve üyelerim yapabilir. 15 dakika ara verelim, komisyon raporlarını buraya getirsin ve oy birliği ile bir karar geçirelim" ifadelerini kullandı.
 
image
 
“Avcılarda riskli yapı olarak değerlendirdiğimiz bina sayısı 1800 civarı, acil dönüştürülmesi gereken bina sayısı ise 10 bin” 
 
“Beklediğimiz İstanbul merkezli depremin büyüklüğünün ise 7.5 civarı olacağı belirtiliyor. Bu binalar tahmin edilen bu depremi kaldırmaz. Bizim dönüşmesinin gerekli olduğunu döşündüğümüz bağımsız bölüm sayısı ise 50-60 bin civarı. Bu yapıların çoğu Gümüşpala, Ambarlı, Denizköşkler, Cihangir ve Merkez mahallelerinde toplanmış durumda. Bizim acil olarak bu binaları depreme dayanıklı binalarla revize etmemiz gerekiyor. Bunu da bir seferberlik içinde ivedi olarak halletmeliyiz.”
 
'' Sadece binaların yıkılması değil kahredici olan. İnsanlar güvensiz, sağlıklı olmayan binalarda yaşadıklarını biliyorlar daha fazla beklemenin hiçbir mantıklı açıklaması yok ''.
 
image
 
Avcılar halkının her günü saati dakikası  korkuyla geçiyor 
 
İlçenin deprem riskine açık olduğunu rakamlarla anlatan Başkan Hançerli, “Tablo bu durumdayken Silivri depremi sonrası İBB İmar Komisyonu’ndan iki talepte bulunduk. Birincisi gündemde de olan talep yenilenmeye karar verilen bina sahiplerine aynı oranda iskana izin verilmesi. Burada ya binanın alanı kadar iskan izni verilmiyor ya da bir iki kat eksik yapılmasına izin veriliyor. Bu durumda da bazı mülk sahipleri evsiz kalıyor. Bu binalar kaçak olmadığından kazanılmış hakkın geri verilmesini istiyoruz.
 
İkinci talebimiz  yenilenmeye uygun olmayan parsellerin bütünleştirilmesi ve desteklenmesi. 
 
Biz bu parselleri birleştirelim, daha geniş parsellere bina yapalım diyoruz. İBB İmar Komisyonu’ndan toplulaştırma planı istiyoruz. Plan değişikliğinde kimseye rant yok, talebimiz son derece masum.”  diye konuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR