Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAZETECİ MURAT AĞIREL TUTUKLANDI
GAZETECİ MURAT AĞIREL TUTUKLANDI
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, savcılığın itirazı sonrası tutuklanma talebiyle alınan gözaltı kararı sonrası, kendisi gelerek teslim olduğu mahkemede, sorgusunun ardından tutuklandı.
8 Mart 2020, 20:06
 
Şehit MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin görüntülerin yayımlanmasının ardından başlatılan soruşturmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Murat Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Ağırel, sorgusunun ardından tutuklandı.
 
SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
 
Ağırel, hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla duyurmuştu. Ağırel, şu ifadeleri kullanmıştı;
 
*Kitap fuarından dönüşte üzücü bir olay öğrendim. Savcılık benim hakkında yeniden tutuklama kararı vermiş. Beni evde bulamayınca eski kayınvalidemin evine baskın yapmışlar.
 
*Eski kayınbiraderime de tutanak imzalamanız lazım diyerek Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğü'ne çağırmışlar. Orada neredeyse esir tutmuşlar.
 
*Şu anda da Vatan Caddesi'ne gidiyorum, muhtemelen beni tutuklayacaklar. Yeni bir dosya mı bilmiyorum, her şeyi bekliyorum.
 
*Daha önce de söylediğim gibi ben Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine inanan kemalist Türk genciyim. Benden darbeci, ifşacı vatan haini çıkaramazsınız. Korkmuyorum, susmayacağım, geliyorum.
 
AVUKATLARA ÇİFT TUTANAK KAFALARI KARIŞTIRDI
 
Bir süre emniyette tutulduktan sonra Çağlayan Adliyesi’ne götürülen Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazını yerinde gören İstanbul 5. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nca sorgusunun ardından tutuklandı.
 
FERHAT ÇELİK VE AYDIN KESER DE TUTUKLANDI
 
Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile yazı işleri müdürü Aydın Keser, Libya’da şehit olan MİT mensubunun görüntülerinin yayımlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında geçtiğimiz Cuma günü ifade vermeleri için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çağrılmıştı.
 
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Çelik ve Keser, savcılıkça ‘İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş, ardından hakimliğin aldığı karar gereği adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcılığın itirazı üzerine haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Çelik ve Keser, gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Ferhat Çelik ve Aydın Keser tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR