Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM'DA ''RES' KAMULAŞTIRMASI GERGİNLİĞİ
BODRUM'DA ''RES' KAMULAŞTIRMASI GERGİNLİĞİ
Bodrum Çevre Platformu Kurucu Başkanı Av. Remzi Kazmaz; Bodrumun en değerli yerleri olan 900 bin dönüm yer için sadece 8 RES projesi yapılacak. Acele kamulaştırma yoluyla arkeolojik sit ve doğal sit alanlarını kamu yararı var diyerek ele geçiren RES şirketleri aynı zamanda hazırladıkları projelerde bu yerlerde başka projeler yapma peşinde.
21 Temmuz 2020, 18:02
 
RES bahane Bodrum'da 49 yıllığına arazi topluyorlar
 
Bodrumlu köylüler RES’t çekmişti; ÇED toplantısında arbede çıktı!
 
Bodrum’un köylerinde rüzgar enerjisi santrali (RES) kurmaya çalışan ama defalarca mahkeme tarafından girişimleri iptal edilen Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin, aynı yerlerde RES kurmak üzere yeniden harekete geçmesi bölgede tansiyonu iyice yükseltti.
 
Güvercinlik’te, düzenlenen ÇED süreci ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısında arbede çıktı. Şirket yetkilileri ve hükümet temsilcileri jandarmanın korumasında toplantı alanından uzaklaştırıldı.
 
Toplantı başlamadan bir açıklama yapan Köylülerin avukatı ve Bodrum Çevre Platformu Kurucu Başkanı Av. Remzi Kazmaz, “Biz bu toplantıyı meşru ve hukuki olarak kabul etmiyoruz. Çünkü Aynı şirket iki kez daha bu yalanları bize anlattı şimdi tekrar bize başka yalanları anlatacak. Biz yalan dinlemek istemiyoruz” dedi.
 
Daha sonra söz almak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililer köylüler tarafından konuşturulmadı.
 
                         image
 
JANDARMA ARAYA GİRDİ
 
Halktan hiç kimsenin katılmamasına ve imza atmamasına rağmen katılım tutanağında ismini farkeden köylülerin avukatlarından Av Esra Hasanoğlu Kazmaz, Çevre ve Şehircilik yetkililerine “Siz devletin görevlisi olarak tarafsız hareket etmek zorundasınız şu anda bu kişileri katılım tutanağına yazarak suç işliyorsunuz. O nedenle hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız” dedi 
 
Bu konuşmadan sonra ortam çok gerildi.
 
Halk galeyana gelince çevre ve şehirçilik müdürlüğü yetkilileri toplantı yerini terketmek zorunda kaldı. Halkın öfkesi daha da yükselince herkes sloganlar atmaya başladı. Araya giren jandarma, protesto edilen  yetkilileri alandan uzaklaştırdı. Daha sonra halk olaysız bir şekilde dağıldı.
AMAÇ ENERJİ DEĞİL, ARAZİLERİ KOLAY YOLDAN ELE GEÇİRMEK
Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Av. Remzi Kazmaz, rüzgar enerjisi bahanesiyle Bodrum’un en değerli arazilerinin ele geçirilmeye çalışıldığını söyledi. 
 
image
 
Av. Kazmaz şu tespitlerde bulundu:
“Özellikle Bodrum’da, Yalıkavak’ta 13 adet res projesi için tam 10 milyon metrekare yeri, acele kamulaştırma yoluyla devletten ve vatandaştan çok ucuz bir şekilde satın alan RES şirketi bu alana sadece 13 adet tribün dikti. Bunun için 1 milyon metrekare alan yeterli oldu.Pekala altı yıldır her yerde soruyoruz; bu 9 milyon metrekarede bu şirket ne yapacak? 
 
image
 
PROJE ÖMRÜ 15 YIL AMA 49 YILLIĞINA KİRALANIYOR!
Yine Bodrumun en değerli yerleri olan 900 bin dönüm yer için sadece 8 RES projesi yapılacak. Acele kamulaştırma yoluyla arkeolojik sit ve doğal sit alanlarını kamu yararı var diyerek ele geçiren RES şirketleri aynı zamanda hazırladıkları projelerde bu yerlerde başka projeler yapma peşinde. Şirkete, ömrü 10/15 yıl olan tesisler için başka şekilde tasarruf etme imkanı sunuluyor. Haliyle 49 yıllığına kiralanan bu değerli yerler şirketin insafına bırakılıyor.RES’in arkasında Bodrum’un en kıymetli yerlerini ele geçirme planları var,dedi.
 
Şefaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR