Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ALAATTİN ÇAKICI 17 YIL CEZA ALDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/mix/36337/alaattin-cakici-17-yil-ceza-aldi

 

ALAATTİN ÇAKICI 17 YIL CEZA ALDI
ALAATTİN ÇAKICI 17 YIL CEZA ALDI
İnfaz Yasası kapsamında geçtiğimiz nisan ayında serbest bırakılan Alaattin Çakıcı, yeğeni Adem Çakıcı'yı öldürtmeye azmettirmeye teşebbüs suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
10 Ekim 2020, 14:33
 
 
Yeğeni Adem Çakıcı’nın silahla yaralanması ile birlikte çok sayıda silahla yaralama, çok sayıda silahla yağma, çok sayıda tehdit suçlarından Alaattin Çakıcı’nın da aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.
 
Çakıcı'dan karar sonrası açıklama geldi. 
 
İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 Eylül tarihinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Feramuz Çalışkan, Yavuzhan Çelik, Ahmet Hakkı Bilici ve Yılmaz Kayadibi ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Tutanağa, tutuksuz sanık Alaattin Çakıcı’nın SEGBİS sistemi ile ifadesinin alınması için Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazıldığı, Çakıcı’nın, Bodrum Devlet Hastanesi’nde alınan sağlık raporunu gerekçe göstererek ifade vermeye gitmediği yazıldı.
 
MAHKEME SAĞLIK RAPORUNU KABUL ETMEDİ
Mahkeme, “Sanık Alaattin Çakıcı’nın başka suçtan hükümlü olduğu tarihten itibaren savunma yapmadığı, son olarak sürekli sağlık durumunu bildiren rapor göndermesinin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğundan mazeretinin reddine” cümlelerini tutanağa yazdı. Sanık ve avukatları son savunmalarını yaptı. Son savunmalardan sonra mahkeme karar için ara verdi.
 
Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, Alaattin Çakıcı’ya yeğeni Adem Çakıcı’yı tasarlayarak öldürmeye azmettirmeye teşebbüs suçundan 17 yıl hapis cezası verdi.
 
image
 
DİĞER SUÇLARDAN BERAAT ETTİ
Çakıcı’nın cezasında herhangi bir indirime gitmeyen mahkeme, Çakıcı’nın, dosya kapsamında birden çok silahla tehdit suçuna azmettirme, akrabası Yıldırım Çakıcı’nın da aralarında bulunduğu birden çok kişiyi silahla yaralama suçuna azmettirme, çok sayıda silahla yağma suçuna azmettirme suçlarından beraatine karar verdi.
 
ÇAKICI'DAN AVUKATI ARACILIĞIYLA AÇIKLAMA
 Alaattin Çakıcı’dan karar sonrası avukatı aracılığıyla açıklama geldi. Çakıcı’nın avukatı şu ifadeleri kullandı:
 
"Bugün çeşitli medya kuruluşlarında müvekkilim Sayın Alaattin Çakıcı hakkında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinin 2019/166 Esas sayı dosyasından verilen 17 yıl hapis cezası ile ilgili çeşitli haberler yapılmıştır. Buna ilişkin Alaattin Çakıcı’nın Basın danışmanı gazeteci Ferhat Aydoğan aracılığı ile avukatı Gökhan Kılıç’ın yaptığı açıklama şöyledir; Müvekkilim yargılama aşamasında gerek 18 hastalığının bulunması nedeniyle raporlu olduğundan ve gerekse Covid-19 pandemi şartları nedeniyle ifade verememiştir. Müvekkile ait rapor avukatları tarafından Sayın Mahkemeye ibraz edilmiş ve müvekkilin bir sonraki celse ifadesinin alınması talep edilmiş ise de sayın mahkeme süre vermemiş ve müvekkilin ifadesi alınmadan, aleyhine tek bir delil olmaksızın hakkında tecziye kararı verilmiştir.
 
Verilen söz konusu bu hüküm sayın mahkemenin gerekçeli kararının tebliği aşamasından sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı’na müracaat edilerek istinaf edilecektir. İstanbul bölge adliye mahkemesinin ilgili Sayın Dairesi’nin kararının aleyhe olması durumunda söz konusu karar temyize tabi olduğundan Yüce Yargıtay’a temyize başvurulacaktır. İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşmiş olacak ve infazı söz konusu olacaktır. Yargılama süreç ve aşamaları arz edilen şekildedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
YAVUZHAN ÇELİK 42 YIL 6 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILDI
Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün yöneticisi olmakla suçlanan tutuklu sanık Yavuzhan Çelik, Adem Çakıcı’yı tasarlayarak öldürmeye azmettirme suçundan 14 yıl 2 ay, C.Ş.’yi silahla yaralamaya azmettirme suçundan 7 yıl 6 ay, Y.A.’yı silahla hürriyetinden yoksun kılma suçundan 5 yıl, Y.A.’yı birden fazla kişi ile silahla yağma suçundan 10 yıl 10 ay, suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütü yönetmek suçundan 5 yıl olmak üzere toplamda 42 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Şeffaf Gazete