Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYELİ KADAR HAKKIMIZ YOK MU ?
SURİYELİ KADAR HAKKIMIZ YOK MU ?
Ankara yürüyüşü engellenen Somalı madenciler, verilen sözler tutulmayınca Ankara yürüyüşlerine devam etmek istedi.Somalı madencilere jandarma sert müdahale etti,yerlerde sürüklenen madenciler isyan etti.
4 Kasım 2020, 11:51

 

İzmir depreminde arama kurtarma çalışmalarının ardından hakları için tekrar yürümek isteyen Somalı madencilere jandarma sert müdahale etti

Hak ihlallerine karşı İzmir'deki arama kurtarma çalışmalarının ardından yeniden eyleme başlayan Somalı maden işçilerine jandarma engel oldu.
 
SURİYELİ KADAR HAKKIMIZ YOK MU ?
 
Yerlerde sürüklenen Somalı madenciler isyan etti ,geçtiğimiz günlerde Fransa'yı protesto için binlerce Suriyelinin sokaklarda protesto yürüyüşü yapmasını hatırlatıp Suriyeliler kadar değerimiz yokmu diyenler dikkat çekti.
 
Jandarma, madencileri engelledi, bir madenci yaralandı.
 
 “Yol tehlikelidir. Size bir şey çarpabilir” diyen jandarmaya, işçilerden İdris Sarıkaya da, “Bize siyaset çarptı. Biz zaten ölüyüz” diyerek cevap verdi. Tartışmaların ardından işçiler barikatları zorlayarak yürümek istedi. Yaşanan arbedede Yusuf Kocaman adlı işçi yaralandı.
 
        image
 
Manisa'dan Ankara'ya yürümeleri engellenen Somalı maden işçilerine jandarma sert müdahalede bulundu. Jandarmanın işçileri insanlık dışı muameleye maruz bırakması kameraya yansıdı.
 
İSTANBUL'DA YÜRÜYEN SURİYELİLER KADAR HAKKIMIZ YOK MU ?
 
Hak arayışlarını sürdüren ve Manisa'dan Ankara'ya yürümeleri engellenen Somalı maden işçileri, İzmir'deki arama kurtarma çalışmalarının ardından yeniden eyleme başladı.
 
İzmir- Ankara yolunda kamp kuran işçilerin yolu kesmek istemesi jandarma tarafından engellendi.
 
Yerlerde sürüklenen madencilerin isyanı

Madenciler jandarma güçleri tarafından yaka paça sürüklenerek''  bu kadarda olmaz '' dedirten görüntüler ortaya çıkardı.Hak aramak için yürüyen madenciler  yol kanerına atıldı.

image

NE OLMUŞTU?
Soma’daki Uyar Madencilik’te çalışan ve daha sonra işten çıkarılan işçilerden 748’i tazminatlarını alamadıkları için uzun süredir eylemde. Daha önce de heyet olarak birkaç kez Ankara’ya giden işçilerin sorunları 7 yıldır çözülmedi. Ermenek’teki Cenne Maden Ocağı işçilerinin ücretleri ve tazminatları için başlattıkları direniş de 40 günü aştı.
 
Soma ve Ermenek'teki işçiler alacakları için 12 Ekim Pazartesi günü Ankara'ya yürüyüş başlatmış, yürüyüşleri valilik tarafından engellenmişti. Ermenekli işçiler jandarmanın biber gazlı ve plastik mermili müdahalesine maruz kalmıştı.
 
İşçilerden bir heyet Ankara'da temaslarda bulundu. İşçiler, TBMM'de grubu bulunan partilerle (görüşmeyi kabul etmeyen AKP ve MHP dışında) görüşmeler yaptı. TKİ ile de görüşen işçiler, "TKİ sorumlu olduğu halde sorumlu biz değiliz diyor, madem sorumlu kimse gelsin bizimle muhatap olsun" demişlerdi.
 

 

Madenciler, Salihli'de yaşadıkları gözaltıdan sonra 21 Ekim'de AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile görüştü. Görüşmede maden işçilerinden sorunu çözmek için istenilen 10 günlük süre doldu. İşçilerin Kırkağaç Çamlığı'nda direnişi sürüyor. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR