Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAZETECİ MÜYESSER YILDIZ TAHLİYE OLDU
GAZETECİ MÜYESSER YILDIZ TAHLİYE OLDU
155 gündür tutuklu olan Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Zeki Dükel ile bilgi sağladığı iddia edilen astsubay Erdal Baran ilk defa hakim karşısına çıktı. Mahkeme Yıldız'ın tahliyesine, Baran'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
9 Kasım 2020, 21:33
 
Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Zeki Dükel ile onlara bilgi sağladığı iddia edilen astsubay Erdal Baran hakkında açılan davanın ilk duruşması, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıkların savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Erdal Baran'ın tutukluluğa devam, Müyesser Yıldız hakkında tahliye kararı verdi.
 
Mahkeme, Astsubay Baran’ın sağlık durumuyla ilgili müzekkere cevaplarının beklenmesine, ihbarcının kimlik bilgileri yönünden Ankara TEM Şube’den müzekkere yazılmasına, ‘devletin gizli bilgilerinin temin edilmesi’ suçunu işlediğine yönelik değerlendirme yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunulmasına, gazeteci Dükel hakkındaki adli kontrolün kaldırılması ve yurt dışı çıkış yasağının devamına, Yıldız’ın adli kontrolle tahliyesine ve Baran’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 6 Ocak 2021'e ertelendi.
 
Baran’ın ailesi karara tepki göstererek, “Benim oğlumu kullandılar. Verdiğim oylar haram olsun” dedi.
 
"ÖNCE HUKUK DEVLETİ OLMAK ZORUNDAYIZ"
 
Tahliyesinin ardından açıklamalarda bulunan Yıldız, mücadele eden herkese teşekkür etti. Yıldız, "Burada bir avuç insan inanılmaz bir şekilde direnç gösterdi. Bu zulme, haksızlığa sessiz kalmadılar. Bir avuç bile olsalar ses çıkardılar ve sonuç aldılar. Onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan başta olmak üzere baronun bütün avukatlarına, tanıyan tanımayan mutlaka geldi, ilgilendi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere süreci takip eden herkese teşekkür eden Yıldız, “Utku Çakırözer bir meslektaş olarak da yalnız bırakmadı. Aynı şekilde Meral Akşener'e yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Temel Karamollaoğlu bu haksızlığı dile getirdi. Ona da teşekkür ediyorum. Keşke AKP’den birilerine de teşekkür edebilseydim ki onlar beni CHP’lilerden, İYİ Parti’lilerden daha iyi tanırlar” diye konuştu.
 
image
 
‘Yanlışlık oldu, seni biliyoruz, sen vatansever birisin, geçecek bu günler’ diye haberler geldiğini aktaran Yıldız, şöyle konuştu:
 
“Geçecek tabi, geçiyor, geçti de. Ancak burada sahip çıkılması gereken ben değildim, hukuktu, basındı. Neticede bir gün Türkiye’de herkes bu süreci yaşıyor. Bu hukuka, basına ihtiyacı olacak. Keşke onlardan birileri de ses çıkarsaydı. Bu hukuksuzluk girdabı adım adım hepimizi yutmaya devam ediyor. Eğer biz direnmezsek ne 2023’ü, ne süper ülkeyi ne de destan yazan ülkeyi görürüz. Önce hukuk devleti olmak zorundayız."
 
Yıldız, şunları söyledi: "Sonuç benim açımdan çok sevineceğim bir şey değil. Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir, sonra buldurur misali oldu. Berbat, baştan sakat bir dosya. Normalde bugün savunmalardan sonra kovuşturmalara yer yok kararı verip kapatmaları, bu dosyayı hazırlayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunmaları lazımdı ama yapmadılar, devam ettirmek istiyorlar."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR