Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE KURAKLIK ENDİŞESİNDE!
TÜRKİYE KURAKLIK ENDİŞESİNDE!
Türkiye, son yılların en büyük kuraklık sorunuyla karşı karşıya. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün üç ve altı aylık dönemleri gösteren son kuraklık haritaları da sorunun boyutunu gözler önünde seriyor.
21 Aralık 2020, 13:58
 
 
Türkiye, son yılların en büyük kuraklık sorunuyla karşı karşıya.Ülkenin dört bir yanından gelen görüntülerde, göllerin sularının çekildiği görülüyor.
 
image
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün üç ve altı aylık dönemleri gösteren son kuraklık haritaları da sorunun boyutunu gözler önünde seriyor.Uzmanlar, soruna karşı acilen kalıcı çözümlere başvurulması çağrısında bulunuyor.
 
Ayrıca uzmanlar, küresel iklim değişikliğinin de şiddet ve çapını etkilemesiyle, kuraklığın ilerleyen yıllarda da Türkiye dünyanın gündeminde kalmaya devam edeceği uyarısında bulunuyor.
 
image
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,İstanbul  baraj doluluk oranlarına değindi.
 
"Ülkemiz ne yazık ki kurak bir sezon geçiriyor. Bu kuraklığın neredeyse ikinci yılı diyebiliriz. Geçen yıl da benzer bir kuraklığı yaşadık. Şehirlerimiz bu anlamda ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:
 
"İstanbul'da bunlardan birisi. Acil konularla ilgili bir eylem planı çalışacağız bugün. 'Yakın zamanda İstanbulluların su sorunu vardır' demiyoruz. Şu anda arkadaşlarımızla süreci konuşacağız hem de İstanbullulara net bilgiler, kısa ve orta vadeli bilgiler aktaracağız. Suyu en tasarruflu biçimde kullanmaları lazım. Şu an aileler yoğun bir şekilde evlerde bunun da farkındayız ama ailelerin özenle dikkat etmelerini istirham ediyoruz."

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR