Güzel ülkemiz için yazıyoruz - SAHTEKAR BURHAN ŞİMDİ PKK YARGILANMASINDA! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/mix/36890/sahtekar-burhan-simdi-pkk-yargilanmasinda

 

SAHTEKAR BURHAN ŞİMDİ PKK YARGILANMASINDA!
SAHTEKAR BURHAN ŞİMDİ PKK YARGILANMASINDA!
Tecavüzcü sahte hoca Burhan Dalğali bu kez PKK propagandasından yargı karşısına çıktı.Tacizci Dalğali için için bu kez PKK propagandası yapmaktan 10 yıl isteniyor.
5 Ocak 2021, 11:30
 
 
Cinsel istismar görüntüleri tepki toplayan, dini değerleri kullanarak dolandırıcılık yapan sahte hoca Burhan Dalğali hakkında PKK propagandası suçlamasıyla da iddianame hazırlandı.
 
Sahte hoca Burhan Dalğali, sosyal medyaya sızan cinsel istismar görüntüleri ile büyük tepki topladı. Aynı zamanda da dolandırıcılıktan yargılanıyor.
 
Terör örgütü PKK ile ilişkili olduğuna dair fotoğrafların ortaya çıkmasından sonra, Dalğali hakkında terör soruşturması da başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin detaylarına ulaşıldı.
 
Terör örgütü programında çekilen fotoğrafları delil sayıldı
 
image
 
İddianameye göre Dalğali, kendisini “saygın bir din alimi” olarak tanıtıyordu. 21 Haziran 2015’te düzenlenen bir programda çekilen fotoğrafları, imkanlarını terör örgütü lehine kullandığının kanıtı olarak gösterildi.
 
Programda çekilen fotoğraflarda Burhan Dalğali baş köşede görünüyordu. PKK/ KCK görüntülerinin  yanı sıra, terör elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri de aynı karede yer aldı.
 
image
 
Terörden 10 yıla kadar hapsi isteniyor
 
İddianamede, Dalğali'nin silahlı terör örgütü propagandası suçlamasıyla 10 yıla kadar hapsi istendi. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından dava süreci başlayacak.
 
Burhan Dalğali, cinsel istismar görüntüleri ile tanınmıştı.
 
Dini değerleri kullanarak insanları dolandırdığı anlaşılmıştı. Şikayet üzerine başlatılan dolandırıcılık soruşturmasında, "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla hakkında iddianame hazırladı, 7 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
4 aylık tutukluğu göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Ancak terör soruşturması da devam ettiği için Dalğali'nin tutukluluğu devam etti.