Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI'NDA ÇOCUK İSTİSMARI OPERASYONU!
KUŞADASI'NDA ÇOCUK İSTİSMARI OPERASYONU!
Kuşadası'nda polise yapılan bir ihbar ile aralarında bir avukatında olduğu 6 kişi 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar şikayetiyle gözaltına alındı. Kız çocuğunun teşhis ettiği kişiler tutuklanarak ceza evine yollandı.Polis olayla ilgili araştırmalarına devam ederken yeni gözaltılar olabileceği iddia edildi.
6 Ocak 2021, 09:20
 
Aydın'ın turizm merkezi Kuşadası 14 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismar olayı ile sarsıldı!  
 
Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşayan 14 yaşındaki S.K.’ya 6 kişinin cinsel tacizde bulunduğu ihbarı üzerine hareket geçti ve seri operasyonlarla gözaltılara başladı
 
Kuşadası Polisi, psikolog eşliğinde 14 yaşındaki S.K.’nin ifadesini aldı.Kız çocuğu ifadesinde Kuşadası’nda avukatlık yapan Avukat Mehmet Meriç Kirişli ile 5 kişinin adını verdi.
 
image
 
Harekete geçen polis, S.K.’nin ifadesi doğrultusunda aralarında Kuşadası'nda avukatlık yapan 40 yaşındaki  Mehmet Meriç Kirişli ve 5 şüpheliyi gözaltına aldı.
 
Gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin gizlilik içinde yürüttüğü operasyon sonucu adliyeye sevk edilen avukat M.M.Kirişli ile kimlik bilgilerine henüz ulaşılamadığımız 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
 
image
 
Çocuk istismarı suçlamasından cezaevine atıldılar
 
Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen içlerinde Aydın Barosuna bağlı avukat  Mehmet Meriç Kirişli'nin de olduğu 6 kişi tutuklanarak Söke cezaevine gönderildi.
 
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, Kuşadası polisinin elindeki ifadelerde farklı kişilerin de olduğu iddia edilerek yeni gözaltıların olabileceği öğrenildi.
 
               image
 
Aydın Barosu başkanı Avukat Gökhan Bozkurt'a ,çocuk istismarı iddiası ile gözaltına alınıp mahkemece tutuklanan Mehmet Meriç Kirişli hakkında Şeffaf Gazete olarak ulaşarak görüşlerini sorduk.
 
Mehmet Meriç Kirişli'nin baro üyeliği askıya alınacak mı ?
 
Başkan Gökhan Bozkurt , Aydın Barosu olarak hassasiyetlerinin en üst seviyede olduğu bir konuda,olayın içinde baroya bağlı bir avukatın olması ve tutuklanmasından dolayı üzüntülü olduğunu belirtti.
 
Soruşturma dosyasında şuan ne var bilemeyiz dosyadaki gizlilik yasağı var.
 
Hukuki olarak üyeliği askıya almanın mümkün olmadığını belirten Baro başkanı Bozkurt '' olay çok yeni,dava dosyasında gizlilik kararı var ve henüz baro olarak henüz bir açıklama yapma durumunda değiliz.Olayı iki gün önce öğrendik konu takibimizde.İlk genel kurulda konuyu gündeme alıp mutlaka bizde Aydın Barosu olarak bir değerlendirme yapacağız.'' dedi.
 
Şahıs tutuklu olduğu ve zaten avukatlık görevini yapamayacağından dolayı  barodan atılması yasalara görede mümkün değil
 
Bozkurt '' Toplumun çok hassas olduğu olayın uzağında değiliz takibindeyiz. Bilindiği gibi şahsın tutuklanması suçun kesin olduğunu göstermez,bu yüzden biz baro olarak bu davanın gidişatını hassasiyetle takip edip  değerlendirme yapacağız'' diyerek çocuk istismarı davalarına olan hassasiyetlerini dile getirdi.
 
Şeffaf Gazete.com
 
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR