Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADIKÖY'DE BOĞAZİÇİ ÇAĞRISI
KADIKÖY'DE BOĞAZİÇİ ÇAĞRISI
Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektörlüğe atanan Boğaziçi Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin ''Kayyum Rektör'' olarak adlandırdığı  Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemler sürüyor.
2 Şubat 2021, 14:05

 

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektörlüğe atanan Boğaziçi Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin ''Kayyum Rektör'' olarak adlandırdığı  Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemler sürüyor.

Bugün, Boğaziçili öğrencilere destek için, sivil toplum örgütleri tarafından, saat 18:00’da, Kadıköy Rıhtım’da toplanma çağrısı yapıldı.

 Boğaziçi eylemi nedeniyle Kadıköy'de yasak ilan edildi 

Kadıköy Kaymakamlığı ise bu akşamki Boğaziçi eylemine engel olmak için, ilçedeki etkinlikleri 7 gün süreyle yasakladığını duyurdu.

Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden; 02.02.2021 Salı (bugün) günü saat 18:00’da ve önümüzdeki günlerde Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yapıldığı anlaşılmıştır.
 
Bahse konu ilçemizde yapılmak istenilen toplanmaların, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm kapalı ve açık alanlarda yedi (7) gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır.”
 

 

Boğaziçi direnişine yönelik polis şiddetini protesto etmek için bu akşam saat 18.00'de Kadıköy Rıhtım'da toplanma çağrısı yapılmıştı.

İstanbul Valiliği'nden Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara ilişkin yapılan açıklama yapıldı.

İstanbul Valiliği'nden, Prof. Dr. Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atanması kararının ardından başlayan protestolara ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.
 
Rektörlük binasının ablukaya alınması nedeniyle gözaltına alınanlardan 50 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 1 şüphelinin de başka bir üniversitenin öğrencisi olduğu tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR