Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TGS GAZETECİ NUH KÖKLÜ'YÜ UNUTMADI
TGS GAZETECİ NUH KÖKLÜ'YÜ UNUTMADI
Gazeteciler Derneği gazeteci Nuh Köklü'nün kar topu yüzünden öldürülmesinin 6. yılında ilişkin bir açıklama yaptı.Uğradığı bıçaklı saldırı sonucu 17 Şubat 2015’te hayatını kaybeden gazeteci Nuh Köklü'nün TGD Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Kadıköy'de kız arkadaşıyla kar topu oynarken bir esnafın bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatıldı
18 Şubat 2021, 08:36
 
Türkiye Gazeteciler cemiyeti ; Nuh Köklü’yü sevgi ve saygıyla anıyoruz
 
Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken 17 Şubat 2015’de bir esnaf tarafından öldürülen gazeteci Nuh Köklü için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu  açıklama yaptı. Türkiye’de öldürülen 65. gazeteci olan Nuh Köklü’nün ölümünün altıncı yılında yapılan açıklamada şu görüşler yer adı:
 
Meslektaşımız Nuh Köklü’yü basın tarihine geçen kartopu cinayetiyle kaybettik
 
'' Nuh Köklü emekten, sendikalaşmadan yanaydı. Meslek ilkelerine uygun gazetecilik yapılması için uğraş  veriyordu. Haksızlıklara karşı yılmadan mücadele ediyordu.Bu demokrasi ayıbı olan cinayeti hiç unutmamak, unutturmamak için TGC olarak 2015 yılında Nuh Köklü’ye  Öldürülen Gazeteciler’ listesinde yer verdik. Fotoğrafını, Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne astık. Nuh Köklü’yü ölümünün altıncı yılında sevgi ve saygıyla anarken  siyasetçileri nefret söylemlerinden uzak durmaya, demokrasiyi geliştirmeye, barışı ve kardeşliği sağlayacak adımları atmaya tekrar davet ediyoruz.”
 
image
 
NUH KÖKLÜ NASIL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ?
Nuh Köklü’nün öldürülmesi bir nefret cinayetiydi. Nuh Köklü  17 Şubat 2015’te, Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde sokakta arkadaşlarıyla kartopu oynamaya başladı. Bu sırada atılan kartoplarından biri sokaktaki dükkanı vitrin camına isabet etti.
 
Duruma sinirlenerek dışarı çıkan iş yeri sahibi Serkan Azizoğlu ile Nuh Köklü ve arkadaşları arasında tartışma yaşandı.
 
Tartışma sırasında dükkanına giren Serkan Azizoğlu bu defa elinde bıçakla dışarı çıkıp Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan Nuh Köklü, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Serkan Azizoğlu, kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
image
 
NUH KÖKLÜ KİMDİR?
1968 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi Ankara’da Mamak Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe, İstanbul Life Dergisi’nde editör olarak başladı. Aynı dergide haber müdürlüğü görevini üstlendi. Nokta ve Express dergilerinde çalıştı. Birgün Gazetesi’nin kuruluşunda görev aldı. Bianet haber sitesinde editörlük yaptı. Açık Radyo’da “Bir şey daha var” programını hazırladı. 2003 yılında Latin Amerika’ya gitti.  Bir yıl Arjantin, Peru ve Uruguay’da yaşadı. Yurt dışında bulunduğu sürede Bianet’e haberler göndermeye devam etti. Türkiye’ye döndüğünde Sabah Gazetesi’nde çalıştı. Radikal 2’de yazılar yazdı. 2009 yılında ATV-Sabah grubundaki grev nedeniyle işten çıkartıldı. O dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi. Daha sonra 2010-2014 yılları arasında NTV’de program editörü olarak çalıştı. Kadro daraltılması gerekçesiyle NTV’deki işinden çıkarıldı. Gazetecilik dışında başka iş yapmadı. Yaşamı boyunca mesleğini sürdürmek için mücadele verdi. Öldürüldüğünde 47 yaşındaydı.
 
  image
 
SERDAR AZİZOĞLU NUH KÖKLÜ CİNAYETİ NASIL İŞLENMİŞTİ
 
İstanbul'da arkadaşları ile Kadıköy Yeldeğirmeni semtinde 2015 Şubat ayında kar topu oynarken bir kartopunun kuruyemiş satan dükkanın camına isabet etmesi ve çıkan tartışma  sonucu iş yeri sahibi Serdar Azizoğlu tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. 46 yaşındadi Nuh Köklü'yü göğsünden bıçaklayarak öldüren şüpheli Serkan Azizoğlu tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Cinayet  zanlısı Serkan Azizoğlu "Onları kar topu oynamamaları konusunda uyardım. Oynamaya devam edince sopayla müdahale ettim. Bana saldırıp sopayı elimden aldılar. Ben de o hırsla bıçağı alıp tekrar dışarı çıktım.Tekrar bana saldırınca kendimi korumak için vurdum'' demişti.
 
Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde yaşanan Nuh Köklü cinayeti olayı meslek örgütü TGS, arkadaşları ve sevenlerince hatırlanmaya devam ediyor.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR