Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'DA TUTUKLANAN ÜMİT AKBULUT İADE EDİLECEK Mİ ?
ALMANYA'DA TUTUKLANAN ÜMİT AKBULUT İADE EDİLECEK Mİ ?
Alman Yargısı, Ümit Akbulut’u Türkiye’ye iade etmek gereken işlemleri yapacaklarını ancak Akbulut’un öncelikle Almanya’da işlediği iddia edilen suçların cezasını çekmesini istediklerini Türk yetkililere iletti.
25 Şubat 2021, 12:54
 
 
2016-2017 yılları arasında Fenerbahçe’de forma giyen Hollandalı yıldız futbolcu Gregory van der Wiel, menajer Ümit Akbulut’un o dönemde kendisini 4 milyon Dolar dolandırdığını iddia ederek Akbulut hakkında dava açmıştı.
 
Olayın medyaya yansımasının ardından Ümit Akbulut hakkında birçok isim aynı şikayetle mahkemeye başvurduğunu açıklamıştı.
 
Basında kendisi ile ilgili haberleri kaldırtmak için Sedat Peker'inde avukatlığını yapan ünlü bir bayan avukatı seferber edip '' itibar zedelenmesi '' yaşamama adına avukatlara büyük paralar kaptıran Akbulut yine gündeme geldi.
 
Türkiye'de Wiel ile ilgili davaların görüldüğü sırada Almanya’ya giden Ümit Akbulut hakkında açılan dava sonucu Türkiye’ye iade edilmesine karar verilirken, bir haber de Almanya’dan geldi.
 
image
 
Ümit Akbulut'un Deutsche Bank’ı dolandırdığı iddia ediiyor
 
Dünyanın en büyük bankalarından Deutche Bank’ı dolandırdığı iddia edilen Ümit Akbulut, Alman polisi tarafından gözaltına alınırken, Bielefeld’de bulunan cezaevine naakil edildiği bilgisine ulaşıldı.
 
Akbulut’un iadesi için Alman yetkililerle görüşen Türk yetkililer, Akbulut’un yargılanmasının ardından işlemleri hızlandıracak.
 
Alman Yargısı, Ümit Akbulut’u Türkiye’ye iade etmek gereken işlemleri yapacaklarını ancak Akbulut’un öncelikle Almanya’da işlediği iddia edilen suçların cezasını çekmesini istediklerini Türk yetkililere iletti.
 
image
 
Yakalama kararı verildi
 
Van der Wiel’in yanı sıra ünlü şarkıcı Dilek Budak’ı dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan Ümit Akbulut için yakalama kararı çıkarılmışdı.
 
Dava sürecinde Almanya’da bulunduğu için yakalanamayan Ümit Akbulut’un Türkiye’ye iade edilmesi istendi. Akbulut’un van der Wiel davasında ise hakkında kırmızı bülten çıkarılması için talepte bulunuldu. Ancak pandemi sebebiyle yaşanan adli tatilden kaynaklı olarak duruşmalar ertelendiği için, Ümit Akbulut hakkındaki kırmızı bülten talebi, önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.
 
Ümit Akbulut Türkiye'ye teslim edilmek istiyor.
 
Türkiye'de işlediği suçlar ve iş bitirici bir sosyal çevresi göz önüne alındığında,Ümit Akbulut için Türkiye'de yargılanıp cezasını bir şekilde çekmesi daha olası görülüyor.
 
Almanya'da hukuk-ceza sistemi Ümit Akbulut'u oldukça tedirgin durumda.
 
Avukatlarına talimat verdiği iddia edilen Akbulut'un Türkiye'de yargılanması için Almanya'nın bu teslimi yapması gerekmekte. Akbulut adına Almanya'daki davayı takip eden hukukçuları bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyorlar. 
 
Büyükçekmece 12. Asliye Ceza’da görülen davada kritik karar dün çıkmış,iki yıldır süren davada, Budak kardeşlerin avukatları, Akbulut’un, hakkındaki adli kontrol kararı sonrası kara yolu ile Almanya’ya kaçtığını bir daha da Türkiye’ye dönmediğini kaydetmişti.
 
Duruşmalardan kaçtığı öne sürülen Akbulut’un avukatları ise, mahkemede yaptıkları savunmalarda “Müvekkil kalp rahatsızlığı yaşıyor o nedenle uçağa binmesi sakıncalı” savunması yapmışlardı.
 
Şeffaf Gazete.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR