Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞAHSUVAROĞLU YÖNETİMİ HABERLERE KIZDI!
ŞAHSUVAROĞLU YÖNETİMİ HABERLERE KIZDI!
Tuzla Şahsuvaroğlu Ambiyans sitesi yönetimi başkanı Mehmet Emin Şahsuvaroğlu'na karşı suçlamalar devam ediyor.Site yönetim başkanının daire sakinlerine uyguladığı yaptırımlar hız kesmeden devam edildiği belirtildi. Basında yer alan haberler sonrası, yaptırımların devam ettiğini belirten Gülgün Kolkanatlı, “Burada yaşanan olayı basına taşımamız sonrası yönetim bizlere para cezası kesti” dedi
8 Nisan 2021, 14:14
 
Tuzla'da geçtiğimiz haftalarda lüks bir site içerisinde yaşayan vatandaşlar site yönetimi tarafından ‘Asgari ücret cezası’ adı altında kendilerine cezalar kesilmiş ve lüks sitede kaos başlamıştı.
 
Site sakinleri, belirlenen cezaları ödemedikleri takdirde ise çeşitli bahaneler üretilerek araçlarıyla otoparka alınmadıklarını ve site yönetimi tarafından iş yerlerine şikayet mailleri atıldığını dile getirmiş ve yaşanan akıl almaz yöntem kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.
 
Tuzla'da Yayla Mahallesinde bulunan 250 dairelik Şahsuvaroğlu Ambiyans Sitesi'nde, inşaat firması geçici olarak site yönetimini Mehmet Emin Şahsuvaroğlu ile üstlendi. Son 3 aydır yönetimin yapmış olduğu bazı uygulamalar ve cezalar site sakinlerini canından bezdirdi
 
GÜNEYDOĞULU İŞADAMI GERİ ADIM ATMADI
 
Tuzla'da 250 dairelik lüks Şahsuvaroğlu Ambiyans sitesi yönetimini inşaatı geçici süreyle üstlenen Şahsuvaroğlu inşaat firması patronu , site içerisinde uyguladığı yaptırımlarla vatandaşları korku ve endişe içinde isyan ediyor.
 
Site sakinleri işadamı Mehmet Emin Şahsuvaroğlu'nun siteyi mafya yöntemli  idare ettiği iddiaları ile haklarını yargıda arıyorlar.
 
image
 
Site yönetimi tarafından pes dedirtecek uygulamaların basında yer alması sonrası ise iddialara göre, yönetim başkanı Mehmet Emin Şahsuvaroğlu'nun site sakinlerine uyguladığı para cezalarına hız kesmeden devam ettiği yönünde.
 
Yapılan haberlerden sonra basının Ambiyans sitesine yaklaştırılmadığı,siteye medya mensubu sokan sakinlerin açık tehditler ile sindirme yapıldığı ,endişe ve korkudan adını vermek istemeyen site sakinler tarafıdan dile getiriliyor.
 
Siteye haber yapmak için giden www.seffafgazete.com  muhabirleri site güvenliği tarafından tehditkar sözlerle siteye alınmayıp site yöneticisi Mehmet Emin Şahsuvaroğlu'nun siteye basın alınmaması yönünde emir verdiğini söyleyerek yapılan habelere tepki gösterdiler.
 
Tuzla Ambiyans Sitesi sakinlerinden Gülgün Kolkanatlı olayın kamuoyuna yansıması sonrası para cezası aldıklarını belirterek, “Sesimizi duyurmak için medyaya başvurduk. Olayı basına duyurduğumuz için yine ceza kesildi. Basında yer alan görüntülerde bulunan ya da bulunmayan herkese bin ile 2 bin lira arasında cezalar kesildi” sözlerini kullandı.
 
image
 
“ SAĞLIK GÖREVLİSİNİN SUYU KESİLDİ”
 
Kamuoyuna yansıyan haberler sonrası yaptırımların devam ettiğini belirten site sakini Gülgün Kolkanatlı, “1 buçuk senedir bu sitede oturuyorum. 1 sene içerisinde 3 aidat zammı 3 de gizli zam olmak üzere 6 kez zam yapıldı. Bunun yanı sıra ‘asgari ücret' cezaları kesilmeye başladı. Cezalarını ödemeyen kişilerin ise su sayaçları sökülüyor. Özellikle pandemi döneminde bir sağlık görevlimizin evdeki suyu kesildi. Yine eşi yurt dışında olan iki çocuklu bir annenin suyu kesildi. Bizler de bu yaşanılanlara karşı çıktığımızda dolayı site yönetimi tarafından çete olarak nitelendirildik ve iş yerlerimize mailler gönderildi. Çocuğumun evde olduğu esnada ben aracımla otoparka alınmadım. Biz hukuk mücadelemizi sürdürmeye devam ederken bu yaşanılanların duyulması için medyaya başvurduk. Sesimizi duyurmak için medyaya başvurduğumuz gerekçesiyle basında görünen ya da görünmeyen tüm arkadaşlarımıza bin ile 2 bin lira arası cezalar kesildi” dedi.
 
   image
 
“CEZALAR YAĞMAYA DEVAM EDİYOR”
 
Site içerisinde yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Avukat Didem Kasapoğlu İnci, “Basının gelmesi sonrası bizlere asgari ücret cezaları yağmaya devam etti. Aynı zamanda eşim ve ben kırka yakın kat malikinin avukatlığını yürüttüğümüz sitede taraf haline getirildik. Bu durumla ilgili yirmiye yakın soruşturma devam ediyor. Bu soruşturmalardan birisi için yargılama aşamasına geçildi.
 
Site yönetimi 10 Nisan günü için seçim günü vermişlerdi. Yönetim sonrasında aldığı kararla seçimi iptal etti.
 
Şu an için belirsizlik söz konusu. Site yönetimi, site sakinleriyle bir iletişim kurma çabası içerisine girmiyor. Bu sebeple de şu anda da bir uzlaşmazlık söz konusu” diye konuştu.
 
      image 
 
Ceza kesilen daire sakinlerinin avukatı ve site sakini Hakan İnce, "Yaklaşık 40 tane kat malikinin avukatlığını yapıyorum. Burada çok ilginç şeyler oluyor" dedi.
 
Şahsuvaroğlu Ambiyans sitesi yönetimi başkanı Mehmet Şahsuvaroğlu'na suçlamalar var.
 
Site içinde daire sakinlerine maske takmamak ve sosyal mesafeye uymamaktan ceza kestirdiği, çocukların çimlerde oyun oynamasının da yasakladığı olduğu iddia edildi. Site bahçesinde toplanan yaklaşık 70 kişi alkışlar eşliğinde Mehmet Emin Şahsuvaroğlu yönetimini istifaya çağırdılar.
 
Banu Şahin
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR