Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BOĞAZİÇİ PROTESTOLARI TEKRAR BAŞLADI
BOĞAZİÇİ PROTESTOLARI TEKRAR BAŞLADI
Boğaziçi Dayanışması'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, açıklamayı okuyan 8 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.Gözaltına alınan 8 öğrenci akşam saatlerinde serbest kaldı.
23 Ağustos 2021, 22:09
 
 
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Mehmet Naci İnci'nin atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, İstanbul'da AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.
 
Daha önce de Cumhurbaşkanı Kararı ile AK Partili Melih Bulu'nun atanmasını 8 aydır protesto ettiklerini hatırlatan öğrenciler, “Atanan kayyumun siyasi iktidarın iradesinden bağımsız olmadığını biliyoruz. Bu nedenle Naci İnci bize göre iktidarın bütün kurumları ele geçirmeye çalışan baskı ve sindirme politikasının bir piyonudur. Mesele yalnızca Boğaziçi Üniversitesi'nin meselesi değildir, mesele başkanlık sistemiyle daha da anti-demokratik hale gelen, tek adama tüm kurumların başına yönetici atama hakkı tanıyan sistemin tamamdır” dediler.
 
Öğrenciler atama kararından vazgeçilmesini talep ettiler.
 
Boğaziçi Dayanışması'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, açıklamayı okuyan 8 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.
 
OKUL ÖNÜNDEKİ BASIN AÇIKLAMASINA POLİS ENGELİ
 
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri akşam saatlerinde ise kampüs içinde eylem yaptı. Güney Kampüs'e yürüyen öğrenciler burada basın açıklamalarını okumak istedi. Ancak açıklamaya izin vermeyen polis, Sarıyer Kaymakamlığı'nın getirdiği 1 aylık gösteri yasağı gerekçesiyle üniversite girişine barikat kurdu. 
 
Daha sonra Bebek Kapı'ya yürüyüp basın açıklamalarını burada okuyan öğrenciler, "Tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR