Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK ŞİRKETİ GEMİSİNDE 3 ÖLÜM
TÜRK ŞİRKETİ GEMİSİNDE 3 ÖLÜM
İstanbul merkezli Akar Deniz Taşımacılığı işletmesindeki Liberya bayraklı Global Lake isimli gemi İspanya açıklarında seyrederken yaşanan elim hadisede gemi kaptanı da dahil olmak üzere ikisi Türk biri Gürcü 3 denizci kaybetti.
26 Ağustos 2021, 10:41
 
 
İstanbul merkezli Akar gruba ait Liberya bayraklı Global Lake isimli gemide kargo tank kontrolü sırasında 4 denizci baygınlık geçirdi. İlk müdahaleye rağmen gemi kaptanı Ahmet Akdeniz, güverte lostromosu Hasan Argındoğan ve Gürcistanlı Mindia Gatenadze'nin hayatını kaybettiği belirlendi.
 
Kargo tank kontrolü yapılması sırasında 4 denizcinin baygınlık geçirdiği ve derhal müdahale edilerek acil yardım çağrısında bulunulduğu belirtildi. Gerekli ilk yardım müdahalelerinin yapılmasına rağmen Mindia Gatenadze, Hasan Argındoğan ve Gemi Kaptanı Ahmet Akdeniz’in hayatlarını kaybettikleri bildirildi. Gerekli incelemeler ve araştırmaların titizlikle yürütülmekte olduğu belirtildi.
 
        image
 
"ZEHİRLENEREK VEFAT ETTİLER"
 
Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "25.08.2021 günü 22.25'te Liberya bayraklı Global Lake isimli tanker Cartagena Limanı açıklarında seyir halinde iken gemide yapılan tank temizleme işlemi esnasında 2'si Türk 3 personelin zehirlenerek vefat ettiği, 1 personelin ise ağır yaralı olduğu bilgisi ulaşmıştır. Cartagena MRCC ile görüşülerek, yaralı personelin gemiden helikopter ile tahliyesi sağlanmıştır. 3 cenaze gemide muhafaza edilmektedir. Liman yanaşmasına müteakip gerekli yasal işlemler başlatılacak olup olay Merkezimiz ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir" denildi. Akar Denizcilik'ten yapılan açıklamada ise "Meydana gelen elim olayla ilgili olarak gerek şirketimiz gerekse resmi makamlar tarafından gerekli incelemeler ve araştırmalar titizlikle yürütülmekte olup, olayın meydana gelmesindeki tüm etkenler incelenerek sonuçları bütün açıklığıyla kamuoyu ve resmi makamlarla paylaşılacaktır" ifadeleri yer aldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR