Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
THK KAYYUMU CENAP AŞCI İSTİFA ETTİ
THK KAYYUMU CENAP AŞCI İSTİFA ETTİ
Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın istifa etti. Aşçı’nın istifa dilekçesini, THK’ye kayyum atanmasına karar veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gönderdiği belirtiliyor.
6 Eylül 2021, 22:43
 
 
Geçtiğimiz aylarda çıkan orman yangınlarında kullanılmayan söndürme uçakları ve skandal açıklamalarıyla tartışmalara neden olan Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın istifa etti. Aşçı’nın istifa dilekçesini, THK’ye kayyum atanmasına karar veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gönderdiği belirtiliyor.
 
Aşçı'nın “Orman yangınları sonrası şahsım ve THK odağa konuldu. Orman yangınlarında linçe kurban edilmek istendim” dediği öğrenildi.
 
Ulaştığımız THK yetkilileri, Aşçı’nın istifa dilekçesi verdiğini doğrulayarak Cenap Aşçı’nın THK Genel Merkezi’nde istifasına ilişkin toplantı yaptığını belirtti. Aşçı’nın THK’deki makam odasını da boşalttığı öne sürüldü.
 
AŞÇI İSTİFASINI YALANLAMADI
 
BirGün’ün ulaştığı Cenap Aşçı, istifa ettiğini yalanlamadı. Aşçı yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz perşembe günü düzenlediğimiz basın toplantısında söylenecekleri ifade ettik. Daha Fazla söze gerek kalmadı diye düşünüyorum. Son sözümü perşembe günü ifade ettim ve bir başka açıklamamız, demecimiz olmayacak” dedi.
 
image
 
AYNI ZAMANDA DA ESKİ AKP’Lİ BAKAN
 
Atatürk'ün kurduğu THK Başkanlığı’nın yönetimine 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atandı. Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise 63’üncü AKP Hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı.
 
Ayrıca, geçtiğimiz günlerde THK’yi yöneten üç kişilik Kayyum Heyeti üyelerinin de en az iki maaş aldığı açığa çıkmıştı. Kayyum Heyeti Üyesi Abdullah Kaya, tüm kayyum heyeti üyelerinin çift maaşlı olduğunu kabul etmişti.
 
Öte yandan, yaklaşık üç yıldır THK yangın söndürme uçağı ihalesiyle de tartışma konusu. Orman Genel Müdürlüğü, yangın söndürme uçağı kiralama ihalesine uçaklarının “En az 5 bin litre su taşıma kapasitesi” olması şartını koyduğu için 4 bin 900 litre kapasiteli THK uçakları, orman yangınlarında kullanılamıyor.
 
YANGINLAR SÜRERKEN DÜĞÜNE GİTTİ
 
Ülkenin Akdeniz ve Ege bölgesinde günlerce süren; can kaybı ve büyük tahribata yola açan yangınlar esnasında en çok konuşulan konuların başında Türk Hava Kurumu’nun (THK) yangın söndürme araçlarının kullanılamaması geliyordu.
 
AKP’li eski Bakan Cenap Aşcı başkanlığındaki kayyum heyeti tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu tartışılırken, Cenap Aşçı’nın CNN Türk’te katıldığı bir programda sarf ettiği sözler tartışma yaratmıştı.
 
Cenap Aşçı, “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadelerini kullanmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR