Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞI ŞEHİRDEN KOVDU !
BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞI ŞEHİRDEN KOVDU !
Çankırı'da Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın makam odasında düzenlenen toplantıda bir vatandaş ve ailesini bir gurup esnaf ile karar alıp ilçeden kovduğu öğrenildi.Çankırı Valiliği, AKP'li Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.
8 Kasım 2021, 14:41
 
 
Çankırı'nın Eldivan ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın makamında toplanan muhtar ve esnaftan oluşan bir grup, ilçede yaşayan A.A. adlı bir kişiden ilçeyi terk etmesini istedi. Evini ve dükkanını boşaltan A.A. adlı kişi, ailesiyle birlikte ilçeden taşındı. Mustafa Lafcı olayı doğruladı. 
 
Eldivan'da esnaflık yapan A.A.'nın eşi ile çektikleri özel görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
 
Bu olayın ardından A.A.'nın iddiasına göre ilçede fırıncılık yapan bir kişi kendileriyle görüşmek istedi. A.A., eşiyle birlikte gittiği fırıncının kendilerine 'ahlaksız teklifte' bulunduğunu söyledi. 
 
Teklife tepki gösteren çift, karakola giderek fırıncıdan şikayetçi oldu. Bu şikayetin ardından Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın babası Hasan Lafcı ve mahalle muhtarı  A.A.'nın dükkanına gitti ve kendisini iddiaya göre tehdit ederek belediye başkanının odasındaki toplantıya çağırdı. 
 
A.A. şöyle konuştu: "Başkanın babası Hasan Lafcı ve muhtar, yanlarında iki kişi ile dükkanıma geldiler. Ben gitmek istemedim. Bana 'Gelmezsen belediye önünde seni linç edecekler' dediler. Bu şekilde gittim. Kamera görüntüleri incelenirse söylediklerim doğru çıkacak."
 
Lafcı'nın odasındaki toplantının videosu da ortaya çıktı. Görüntülerde Mustafa Lafcı'nın, "İlçemizde bulunan kanaat önderlerinin çoğunluğu, buradakilerin ortak kanaati, bilerek-bilmeyerek yapılmış bu hareketin ilçemize yakışmadı. Buralarda artık sizin yaşamanızın, kalmanızın uygun olmadığı kanaatindeyiz. Bununla ilgili olarak da herkesin isteği en kısa zamanda Eldivan'dan başka diyarlara gitmeniz" ifadelerini kullandığı görülüyor.
 
Çankırı Valiliği, AKP'li Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı’nın makam odasında çekilen görüntülerle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.
 
        image
 
Toplantıdan bir süre sonra ilçeden taşınmak zorunda kalan A.A., şunları söyledi:
 
"Yaşadıklarımızdan dolayı eşim çalıştığı iş yerine gidemiyor. 24 yaşındaki kızım da işine gidemiyor. Kızım hakkında da dedikodu çıkardılar. 17 yaşındaki oğlum sosyal hizmetlerde kalıyor. Yanımıza gelmek istemiyor. Oğlumu da etkiliyorlar. Görüntülerdeki kişiler tarafından ilçeyi terk etmemiz için baskı yapıldı."
 
İlçede bulunan iş yerine de el koyulduğunu anlatan A.A., “Camları tamamen kaplanmış içerisi görünmesin diye. Kapıya da ‘kapalı’ yazısı yazmışlar. Malzemelerimi almak için gittim kilidi değiştirilmiş” dedi.
 
 Mustafa Lafcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada olayı yalanlamadı: “Buralarda Yaren kültürü vardır. Yaren Başağalarının, kaymakam, belediye başkanları kadar değeri vardır. Burada onlar da var. Mahkeme gibi bir durum söz konusu değil. Bunun talebi esnaf ve muhtarlardan geliyor. Bahsedilen videonun bir bölümünü izledim midem bulandı. Böyle bir adamın dükkanına nasıl çocuklarımızı göndereceğiz” diye konuştu.
 
         image
 
MUSTAFA LAFCI KİMDİR
 
Mustafa Lafcı 04/03/1986 Eldivan doğumludur. 2006 yılında İstanbu Teknik Üniversitesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümüne kayıt yaptırıp 2007 yılında bölümü bıraktı. Aynı yıl Mustafa kemal Üniversitesi Harita Kadastro Bölümüne kayıt yaptırıp 2009 yılında bölümden mezun oldu. 2009 yılında dikey geçiş sınavı ile Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümüne başladı ve 2012 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra Çankırı merkezde harita mühendislik bürosu açtı. 10.11.2017 tarihinde AK Parti Eldivan İlçe Başkanı olarak görevlendirildi.
 
Evli ve 2 çocuk babası Mustafa Lafcı, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Çankırı Eldivan Belediye Başkanı oldu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR