Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
METRODAKİ BIÇAKLI SUÇ MAKİNASI ÇIKTI
METRODAKİ BIÇAKLI SUÇ MAKİNASI ÇIKTI
Kadıköy-Tavşantepe metrosunda akşam saatlerinde bir kadına elinde bıçakla tehditler savuran saldırgan Emrah Yılmaz, "Silahla tehdit", "Basit yaralamaya teşebbüs" ve "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı. İ
25 Kasım 2021, 15:00
 
 
İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe seferini gerçekleştiren metroda bıçaklı saldırgan, bir kadına hakaretler savurarak, bıçakla tehdit etti.
 
Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre ağır hakaretler eden Emrah Yılmaz adlı saldırgan metronun Bostancı durağında kadınlara hakaretler etmeye başladı.
 
Yanındaki bıçağı da çıkartan saldırgan, bir kadına küfür ederek, “Yüzünü keserim senin” tehdidinde bulundu.
 
Kadıköy Tavşantepe seferini yapan metronun içinde yalanan ve S.D.(26), Nilgün M.D.(51) ve Azize N.K.(26) isimli kadınları bıçakla tehdit ederek, küfürler savurduğu belirlenen saldırganın Huzurevi durağından binip Ünalan durağında indiğini tespit eden polis, yaptığı çalışmada, saldırganın uyuşturucu ve benzeri suçlardan 23 ayrı kaydı olan Emrah Yılmaz olduğunu tespit etti. Adresi tespit edilen suç makinesi saldırgan gece düzenlenen baskınla, Zümrütevler Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
 
Gözaltına alınan Yılmaz'ın yapılan incelemesinde uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme gibi 20 suç kaydının olduğu ortaya çıktı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube'ye getirilen saldırganın ifadesi alındı. İşlemleri tamamlanan Yılmaz, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.
 
image
 
20 farklı suç kaydı olan saldırgan yakalandı.
 
20 ayrı suç kaydı bulunduğu ve 32 yaşında olduğu öğrenilen E.Y. isimli saldırganın yakalandığını duyuran İstanbul Emniyeti olaya ilişkin açıklamada yaptı.
 
Emniyet şu duyuruyu yaptı:
 
24.11.2021 günü Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir erkek şahsın, bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunduğu görülmüştür. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şahsı yakalamak için detaylı bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan araştırmalarda, görüntüyü paylaşan şahsın mağdur şahıs olmadığı paylaşım yapan kişinin alıntı yaparak paylaştığı tespit edilmiştir. Çevrede yapılan çalışmalar sonucu görüntülerdeki şahsın E.Y.(32) olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucu şahıs 02:30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın yapılan incelemesinde (20) adet suç kaydının olduğu anlaşılmıştır. Yakalanan şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.
 
Emrah Yılmaz, "Silahla tehdit", "Basit yaralamaya teşebbüs" ve "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı.
 
“Kendimden geçtim, hatırlamıyorum”
 
Saldırgan emniyetteki ifadesinde olayı şöyle anlattı:
 
Metroda yaşlı bir kadının maskesi açıktı. Ben de onu maskesini kapatması için uyardım. Fakat bu sırada ağzından küfür çıktı. Başkaları beni bu konuda uyarınca bir anda kendimden geçtim ve saldırdım. Sonrasını hatırlamıyorum.
 
İBB: İnceleme başlatıldı
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün Kadıköy Tavşantepe Metrosu'ndaki saldırgan şahıs ile ilgili Emniyet'te işlemler devam ederken metrodaki güvenlik önlemleri ile ilgili inceleme başlatılmıştır. Kadın yolcularımız başta olmak üzere tüm vatandaşların güvenli ulaşımı önceliğimizdir" ifadesini kullandı. 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR