Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR DANIŞMAN ADI DAHA GÜNDEMDE
BİR DANIŞMAN ADI DAHA GÜNDEMDE
CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki danışmanı İbrahim Kaki hakkında tehdit, alıkoyma, yaralama ve uyuşturucu bulundurma suçlarından arşiv kaydı olduğunu, şimdi de nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı…
31 Ağustos 2022, 19:18
 
 
Başarır, İbrahim Kaki hakkında tehdit, alıkoyma, yaralama,uyuşturucu bulundurma ve dolandırıcılık suçlarından adli arşiv kaydı olduğuna dikkat çekti.
 
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan İbrahim Kaki hakkındaki iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
Başarır, İbrahim Kaki hakkında tehdit, alıkoyma, yaralama ve uyuşturucu bulundurma suçlarından arşiv kaydı olduğunu, şimdi de nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı…
 
Açıklamasına Kaki'nin sosyal medya hesabından paylaştığı lüks araba ve pahalı saatlerin görsellerini de ekleyen Başarır, şunları belirtti:
 
"BUNLAR SADECE GÜN YÜZÜNE ÇIKANLAR"
 
“Bugün size Sayın Cumhurbaşkanı’nın başbakanlık zamanında danışmanlığını yapan birinden bahsedeceğim. Adı İbrahim Kaki. Kendisi şu anda Türk Afrika İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı. Babası, AKP’nin kurucu üyesi. Abisi İsmail Kaki ise kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Lüks yaşantısıyla, pahalı arabalarıyla, saatleriyle, çakarlı araç konvoylarıyla ve Kanal İstanbul Projesi Direktörü olmasıyla gündeme düşmüştü. İbrahim Kaki de Cumhurbaşkanı’nın danışmanı Serkan Taranoğlu gibilerinden sadece bir tanesi.
 
Hakkında tehdit, alıkoyma, yaralama ve kullanım amacıyla uyuşturucu bulundurma suçlarından adli arşiv kaydı var. Şimdi de nitelikli dolandırıcılıktan soruşturma başlatılmış. İşte AKP’nin 20 yıllık iktidarında hükümet-mafya-siyaset ağının devletin en üst kademelerinde görev yapanları sardığını böylelikle görüyoruz. Bunlar sadece gün yüzüne çıkanlar.
 
     image
 
"BU İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK BELLİ Kİ"
 
Cumhurbaşkanı danışmanının rüşvet aldığını, SPK Başkanı’nın milyonlarca dolar zimmetine geçirdiğini görüyoruz. Bugün de başbakanın danışmanlığını yapan bir kişinin nitelikli dolandırıcılık, tehdit, alıkoyma ve kullanım amacıyla uyuşturucu bulundurma gibi suçlardan hakkında soruşturma açıldığını öğreniyoruz. Bu ilk değil ama son da olmayacak belli ki. Arabada uyuşturucu kullanıp pudra şekeri diyenler, kasetim var acilen para göndermen gerek diyenler AKP iktidarının gerçeklerini ortaya koymuştur.
 
Unutulmamalıdır ki bu dönem Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Rüşvet, rant, hırsızlık, görevi kötüye kullanma bu dönemde daha önce hiç olmadığı kadar arttı, yolsuzluk aldı başını gitti. AKP’ye yakın olanlar çakarlı araçlarla konvoy yaparken ne yazık ki vatandaşlarımız benzin alacak, araba alacak parayı bulamıyor. Her gün yeni bir ismin yolsuzluğa karıştığını görüyoruz. Elbette yeri ve zamanı geldiğinde hukuk ışığında hepsinden teker teker hesap sorulacak ve gerçekler gün yüzüne çıkartılacaktır. Hiç kimse devletin makamını kendi hırsları ve çıkarları için kullanamaz.”
          image
 
Söz konusu fotoğrafı paylaşan araçların değerinin 10 milyon olduğuna vurgu yapan Erdoğan’ın eski doktoru Turhan Çömez şu ifadeleri kulandı:
 
 “Pek nitelikliymiş. Arabaların biri Maserati, diğeri Ferrari. İkisinin değeri 10 milyon. Bu paraya 60 kişilik bir öğrenci yurdu yapılırdı. Yiyin efendiler, sonuna geldiniz artık. Az kaldı.” İfadeleri kullandı.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR