Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VADİ İSTANBUL'DA ÇATIŞMA VE BÜYÜK PANİK
VADİ İSTANBUL'DA ÇATIŞMA VE BÜYÜK PANİK
İstanbul Ayazağa'da semtindeki Vadi İstanbul AVM girişinde bulunan The Galliard Brasserie adlı mekanda güpegündüz İranlı ve Azeri oldukları öğrenilen silahlı iki gurup,aileleri ile yemek yemeye gelen çocukların arasında silahlarını ateşlediler.Çıkan çatışmada büyük panik yaşandı.
12 Eylül 2022, 07:53
 
İstanbul Sarıyer ilçesi Ayazağa semtinde bulunan son dönemin en pahalı inşaat projelerinden Vadi İstanbul AVM girişinde bulunan The Galliard Brasserie adlı mekanda güpegündüz çıkan tartışma büyüyerek silahlı çatışmaya dönüştü.Taraflar bellerinden silahları çekerek birbirlerine ateş etmeye başladı.
 
     image
              image
                  image
Azeri ve İranlı iki gurup arasında silahlı çatışma çıktı. 
İstanbul Sarıyer ilçesi Ayazağa semtinde bulunan son dönemin en pahalı inşaat projelerinden Vadi İstanbul AVM girişinde bulunan Galliard Brasserie adlı mekanda güpegündüz İranlı ve Azeri oldukları öğrenilen silahlı iki gurup,bir tatil gününde aileleri ile yemek yemeye gelen çocukların arasında silahlarını ateşlediler.
Kim oldukları meçhul yabancıların bellerinden silahları çıkarıp etrafa kurşun yağdırmaları, bir kez daha kentin kamuya açık mekanları ne kadar güvenli? diye sorgulanması gereken bir vaka olarak karşımıza çıkıyor. 
                      image
Önce tartıştılar ,eller bellerine gitti silahlar çekildi
Ortadoğu mafyasının İstanbul'da adeta toplantı yeri haline gelen Vadi İstanbul Galliard Brasseri'de farsça konuşan silahlı 2 yabancı grup arasında çatışma yaşandı.Sebebi henüz belli olmayan bir münakaşa ile başlayan olaylar kısa sürede çatışmaya döndü.Yaklaşık 10 kişilik iki gurup silahları çekip ortalığı savaş alanına çevirdiler.
Çatışmada şu ana kadar alınan bilgilere göre 6 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İddialara göre teyid edilemeyen 2 ölüm vakası olduğu bilgisi var.
 
İstanbul güvensiz şehir markası olma yolunda gidiyor.
İstanbul'un en gözde mekanlarından birinde bir pazar günü gündüz vakti ailelerin çocukları ile yemek yediği ortamda, tam bir mafya çatışması dedirten tarzda silahlara sarılıp kurşun yağdırdılar. Mekandaki çatışma anı kameralara yansıdı.
 
                         image
Silah seslerini duyan mekandaki  vatandaşlar panik içinde kaçışmaya başlayınca ortalık bir anda karıştı.Aileler çocuklarının üzerine kapanırken,çocukların masa altlarına saklandığı görüntüler ortaya çıktı. Bu paniğin boşa olmadığı kısa sürede anlaşıldı, sıkılan kurşunlar altı kişiye isabet etti.hastaneye kaldırılan 6 kişiden ikisinin hastanede öldüğü iddia edildi.
 
Çıkan çatışmada restoranın çeşitli yerlerine ve vale noktasına da kurşun isabet ettiği bilgisine ulaşıldı.
 
Olayın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro amirliği ekipleri
yoğun çalışma içinde.. 6 kişinin ifadesinin alındığı soruşturmada 2 kişinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Olayla ilgili yapılan çalışmalarda silahlı kavgada yer aldıkları tespit edilen yabancı uyruklu kişinin kimlikleri belirlendi.
 
Karşılıklı iki guruptan yaralılar ,Azerbaycan uyruklu Rakif A., Mehraj K.,Kulam İ. ve İran uyruklu Sayeed Alireza A. Sarıyer Seyrantepe’deki Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Ayrıca olay yerindeki panikte yere düşerek yaralanan Fatih Mehmet K. Ayazağa’daki özel bir hastaneye kaldırılıdı.
Yaralanan  bir başka  Azerbaycan uyruklu Azer A.  Eyüpsultan'daki  özel bir hastanede tedavi altına alındı. Yaralıların hastanede tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. 
    
Bellerinde silahla gezen bu yabancı  şahısları kimler koruyor ?
Yaralanan altı kişinin yabancı pasaportlu olduğu birinin Türk vatandaşlığı olduğu iddia edildi.Bu yabancıların bellerinde silahlarla serbestçe İstanbul'un kamuya açık ultra lüks pahalı alanlarında cirit atması gidilen mekanların ne kadar güvenli oduğu sorusunu tekrar gündeme getiriyor.
Alınan bilgilere göre birçok mekanda uygulanan güvenlik ve silah emaneti uygulaması çatışma çıkan Galliard Brasserie adlı mekanda uygulanmadığı öğrenildi. 
image
 
Çocuklar kurşunlar arasında kaldı,yetkililer susuyor.
Ölüm iddiaları ve çatışmaya dair bilgi almak için ulaştığımız Galliard Brasserie yetkilileri, çatışma ve ölüm vakalarına karşı sorulan sorulara '' olayın polise yansıdığını '' kesinlikle cevap vermeyeceklerini belirttiler. Olayın polis tarafından soruşturduğu ve gözaltılar olduğu öğrenildi.
 
Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ silahlı çatışmaya ve yabancıların olaylarına dikkat çekti.
                            image
Sosyal medyada olayın taramvasını yaşayan kişilerin paylaşılan mesajları dikkat çekti.
 
SARIYER KAYMAKAMLIĞI AÇIKLAMA YAPTI
 
Alışveriş merkezindeki iki grup arasında çıkan silahlı çatışmayla ilgili Sarıyer Kaymakamlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlçemizdeki bir AVM restoranında aralarında husumet bulunan iki farklı grup arasında silahlı çatışma çıkmıştır. Meydana gelen olayda hafif yaralanan 1 Türk vatandaşı ile 5 yabancı uyruklu şahıs çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmış olup, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR