Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SIRP MAFYA LİDERİ SARIYER'DE YAKALANDI
SIRP MAFYA LİDERİ SARIYER'DE YAKALANDI
Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic, İstanbul'da yakalandı. Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan çete lideri Bojanic'in bahçesinde ceset arama çalışmaları yapıldığı öğrenilirken gazeteci Fatih Altaylı 3 ceset iddiasında bulundu.. Bojanic 2014'ten beri Sarıyer'de bir villada yaşıyormuş.
6 Kasım 2022, 17:50
 
Interpol'ün kırmızı bülten ile aradığı ve adı uyuşturucu kaçakçılığına karışan Sırp çete lideri Zeljko Bojanic'in, Sırp uyruklu Rosto Mijonovik'i öldürdüğü şüphesiyle Sarıyer'de kaldığı villada yakalandığı öğrenildi.image
 
Gazeteci Fatih Altaylı da sosyal medya hesabından Sarıyer’deki villanın bahçesinde üç kadın cesedi bulunduğunu ve bir Sırp mafya liderinin gözaltına alındığını yazdı.
 
image
 
Adı uyuşturucu kaçakçılığına karışan ve Interpol’ün kırmızı bülten ile aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic, İstanbul Sarıyer'de kaldığı villada yakalandı.
Bojanic'in, yine Sırp uyruklu Rosto Mijonovik'i öldürdüğü şüphesiyle baskın yapıldı Sarıyer'de kaldığı villada gömülen cesetler bulundu.
Bojanic'in maktulü burada gömebileceği şüphesi üzerine polis ekipleri kepçelerle evin bahçesinde kazı yaptı. Zeljko Bojanic'in, yakalandığı belirtilen ev ve kazı yapılan bahçesi havadan drone ile görüntülendi.image
Zeljko Bojanic'in yakalandığı Sarıyer'deki villa
 
Zeljko Bojanic kimdir? 21 Ağustos 1966 doğumlu olan Zeljko Bojanic, uluslararası uyuşturucu kaçakçıları listesinde aranan isimlerden biri.Özellikle Brezilya, Avusturya ve Slovenya'da kokain alım satımına aracılık etmekle suçlanan Bojanic, Interpol tarafından değil, Europol tarafından aranıyor.
 
Europol ile Slovenya polisi 2016'da yayımladıkları ortak açıklamada Bojanic ile ilgili ayrıntılı bilgi vermişti. Uzun yıllar önce çıkan bir çatışmada öldürülen Dragan Dudić Fric'in sağ kolu olarak görülen Bojanic'inEylül 2014 ve Haziran 2015 tarihleri arasında KT olarak bilinen Avusturya vatandaşı bir kişiyle birlikte Slovenya, Brezilya ve Avusturya'da uyuşturucu kaçakçılığı operasyonuna katıldığı belirtiliyor.image
Slovenya makamları da aynı yıl Bojanić hakkında uyuşturucu kaçakçılığından dolayı uluslararası arama emri çıkarttı.Bojanić yasa dışı uyuşturucu maddelerin üretimi ve piyasaya sürülmesi suçuyla itham ediliyor.Europol'e göre çete üyeleri 7 Eylül 2014'te Zagreb'de bir araya gelerek Avrupa'ya uyuşturucu maddeleri sağlamada kullanmak üzere bir yat satın almak için anlaştı.Sırbistan basınına göre ise Zeljko Bojanic, geçmişte ülke içinde birçok olaya karışmış. 
 
 
RTV televizyonuna göre 2010'da uyuşturucu kaçaklığı yapan bir kişinin vurularak öldürüldüğü olaydan yaralı olarak kurtulmuş. Sırbistan'da yayın yapan Novosti sitesinde ise Bojanic'in bazı davalarda mahkemeye baskı kurduğu iddialarında adı geçiyor.
 
Kılıçdaroğlu, haber üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kara para, sahibini getirir dedim. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor" dedi.
Kılıçdaroğlu şu yorumu yaptı: "Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor. Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi."
 
"Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin" diyen CHP lideri, "Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur" ifadelerini kullandı. 
 
"Uyuşturucu baronlarına" Sırpça da seslenen Kılıçdaroğlu "Srpski karteli; napustite naše gradove! Ne želimo vaši prljavi novac. Upozoravam vas, izgubićete glave. Nemamo ni jedno dete da vam žrtvujemo... (Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur." 
 
SOYLU'YA "ONURUN, ŞEREFİN VARSA İSTİFA EDERSİN" DEMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım Salı günü, partisinin Meclis grup toplantısında Türkiye’deki yabancı uyruklu mafya ve çetelere dikkat çekerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağırmıştı.
 
Kılıçdaroğlu, şunları dile getirmişti:
"Dün akşam uyuşturucu salgını ile ilgili bir video paylaştım. Başka ülkelerden gelen mafya pisliklerini anlattım. Uyuşturucu paraları Türkiye'ye gelsin diye bir değil, birden fazla kanun çıkardılar. Uyuşturucu parasını davet edersen uyuşturucu baronunu da davet ediyorsun demektir. Ve nitekim öyle oldu. Davetiye çıkardılar.
 
Fotoraman 'İspatla' demiş. Hay hay, son birkaç ayda olan olayları hatırlayalım: Sırbistan'da kırmızı bülten ile aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri Vukotiç İstanbul'da öldürüldü. Bunun İstanbul'da ne işi vardı? Çünkü İstanbul'u kendisinin yaşayabileceği bir mekan olarak görüyor. Kendisinin korunduğu bir mekan olarak görüyor, sırtımı siyasilere dayadım kimse bana bir şey yapmaz diyor.
 
Azerbaycanlı mafya lideri Elnur Gasimov, Ataşehir'de öldürüldü.
İstanbul'un ortasında, AVM'lerde Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar. Bütün Türkiye izledi. Antalya'da bir başka mafya lideri 'Lotu quli' öldürülmüştü. Afgan baronları zaten İstanbul'da. Ortadoğu'nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdi, bir kararla dışarı bıraktılar. Bana diyorlar ki 'İspat' et. Ya siz bunları görmüyor musunuz? Sırtını mafyaya dayarsan zaten bunları göremezsin. Bana dönüp diyorsun ki 'İspatla'. İşte ispatladım, ne yapacaksın. Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin!"
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Kasım günü Zeljko Bojanic'in kaldığı villanın bahçesine bir şey gömdüğü ihbarını aldı. Bunun üzerine söz konusu adreste çalışma başlatıldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR