Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YEMEK YERKEN İSKELE ÇÖKTÜ DENİZE UÇTULAR
YEMEK YERKEN İSKELE ÇÖKTÜ DENİZE UÇTULAR
Boğaz'ın popüler restorantının iskelesi çökünce müşteriler denize düştü.İBB tadilat sürecinde iki kez mühürlemiş ,mühürler sökülmüş.
24 Aralık 2022, 20:20
 
Boğaz'ın popüler restorantının iskelesi çökünce müşteriler denize düştü.İBB tadilat sürecinde iki kez mühürlemiş ,mühürler sökülmüş. 
İstanbul Boğazının popüler  semti Arnavutköy Caddesi'nde yer alan   bulunan Danış Ethnic  Restorant’ın deniz tarafındaki iskele bölümü bilinmeyen bir nedenle çöktü,müşteriler denize uçtu.image
 
20 civarında restorant müşterisi denizden kurtarıldı. 
Akşam saat 21.00 sıralarında Bebek Arnavutköy Caddesi'nde yer alan Daniş Restorant  ''iskele çıkması '' çöktü.
 
İstanbul Arnavutköy’de Danış Restaurant adlı restoranın kaçak olduğu iddia edilen iskele çöktü 20 civarında müşteri denize düştü.Büyük panik yaşandı.Çöken bölümde yemek yiyen bazı müşteriler denize düştü. Denize düşenler yardım ile sudan kurtarıldı.
 
Restorant personeli ve bazı müşteriler  arasında denize düşenleri kurtarmak için suya atlayanlar oldu.
Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi çok hızlı ulaştı.Yaralılar çevre hastanelere kaldırılırdı olayla ilgili inceleme başlatıldı. Beşiktaş Kaymakamlığından konuyla ilgili yaptığı açıklamada olayda yaralanan 4 kişi olduğu ve  hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
 
3 katlı Danış Restorant'ın iskelenin çökmesinin ardından iş yeri personeli temizlik çalışması yaptı.İşletme yönetimi tarafından restorantın kısmi tadilata gireceği ve  bir süre hizmet vermeyeceği öğrenildi.
 image
 
Uzun yıllar Arnavutköy  Eftelya Balık olarak hizmet veren restorant  bu sene işletmeci  Danış Ulaç tarafından Danış  Ethnic Restaurant olarak hizmete girdi. Ulaç’ın Bodrum Gündoğan bölgesinde Danış Beach adlı bir ocakbaşı restoran ve plaj hizmeti veren işletmesi bulunuyor.
 
TADİLAT ÇALIŞMASI SIRASINDA İBB AYKIRILIK TESPİT ETMİŞ
Öte yandan, iskelesi çöken restoranın ekim ayında el değiştirdiği, yeni sahibi Danış Ulaç'ın restoranda yaptırdığı tadilat çalışması sürecinde iki kez aykırılık tespit eden İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi  ekipleri tarafından mühürlediği ortaya çıktı.
 
İBB’den '' mühürü söktüler '' açıklaması yapıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden '' İskele çökmesi '' ile ilgili  yapılan bilgilendirmede vahim tespitler dikkat çekti. İBB'den gelen açıklamada şunlar dendi: “Arnavutköy’deki iskelesi çöken restoran, geçtiğimiz ekim ayında el değiştirdi, yeni sahipleri tadilat yapmaya başladı. Tadilat çalışmaları sırasında yapıda iki kez aykırılık tespiti yapıldı ve restorant mühürlendi. Tescilli olan yapı, aykırılık restorant işletmecisi tarafından giderileceği söylenmesine rağmen mühür bozularak, aykırılığı büyüterek devam etti” diyerek işletme sahiplerinin restorant müşterilerinin hayatını göz göre göre,bilerek tehlikeye attıldığını ortaya koyan bir açıklama yaptı.
Bölge sakinlerinden edinilen bilgilere göre çöken kısım tadilat döneminde yapıldığı yönünde. Mekan sınırları dışına 1,5 -2 metrelik çıkma yapılan alan kaçak olarak yapılarak ‘sigara içme alanı’ olarak kullanıldığı iddia ediliyor.
Arnavutköy Danış restoranıtın zemin katındaki camekanlı bölümde yerlerinden sökülen tente direklerinden dolayı  iskelenin denize çökmesine neden olduğu iddia edildi.
 
"BİR BAKTIM  İNSANLAR DENİZE DÜŞMÜŞ"
Kardeşiyle birlikte yardıma koşan Hasan Gezginci, “Bir anda bir ses duydum. Ben ilk başta araba denize uçtu zannettim ama koştum. Restorantdan sesler geliyordu. İçeride kavga var dedim herhalde. Bir baktım denizde insanlar var. Ön taraf zaten çökmüş. İnsanlar denizdeydi. Rahat 15-20 kişi vardı . Müdahale edeyim dedim ama zaten çalışanlar müdahalede bulunmuştu. İnsanları sudan çıkartıyorlardı.  Çöken alan biraz büyüktü. İskele kenarında oturan enaz 20 kişi vardı. İskelenin kazıkları çökmüş” ifadelerini kullandı.
 
Balık tuttukları esnada duydukları gürültü ile olay yerine koştuğunu belirten Ayhan Yılmaz, “Biz burada balık tutuyorduk. Bir gürültü koptu. O anda hemen geriye döndük, baktık. Platform çökmüştü. Araba denize düştü zannettik veya bir kaza oldu zannettik. Platformun çöktüğünü gördük. Bağırtı koptu zaten. Buradaki balıkçılar dahil herkes koştu. İnsanlar sular içindeydi. Bu taraftan zaten kimse yardım edemiyordu. Uzak kaldığı için. Restoran içinden müdahale ettiler. Oradan çıkarmaya çalıştılar. Oradan düşen parçalara tutulmuşlardı. Boğulma tehlikesi geçiren de yoktu” dedi.
 
Olay akşamı mekanda olan bir müşteri  yaşadıklarını paylaştı.
'' Dün gece arkadaşımızın doğumgünü için Arnavutköy Danış Restorant adlı mekana gittik. Güzel başlayan gecemiz maalesef hüsranla sonuçlandı.Yemekler çok iyiydi aslında ancak çok kalabalıktı ,masada otururken arka masadaki amcayla sırt sırta oturuyorduk neredeyse.''  
'' Tam kadehleri tokuşturmuşken bir anda bir gürültüyle irkildik. İnsanların panik hali, kaçışmalar, bağırmalar derken bir anda kendimizi kapıda bulduk.Durumun ciddiyetini suda çırpınan insanları gördüğümüzde anladık. Özetle; ahşap iskele, üzerinde yemek yiyen insanlarla beraber çöktü ve üzerindeki pergola yıkıldı. Can kaybı olmadan atlatılmış bir olay olarak aklımıza kazındı.'' diyerek anlattı.
 
BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI AÇIKLAMA YAPTI
Beşiktaş Kaymakamlığından konuyla ilgili sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Bebek Arnavutköy Caddesi’ndeki bir restoranda meydana gelen balkon çökmesi nedeniyle 4 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilmiş olup, alınan ilk bilgilerde hayati tehlikelerinin bulunmadığı anlaşılmıştır. Çevrede gerekli emniyet tedbirleri alınmış ve konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" denildi.
 
DANIŞ RESTORANT AÇIKLAMA YAPTI
Restorant yönetiminin açıklamadasında, yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu belirtilirken, "Kaza mağduru müşterilerimiz nezdinde elimizden geleni yapacağız" denildi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR