Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜRCÜ MAFYA LİDERİ TRABZON'DA ÖLDÜRÜLDÜ
GÜRCÜ MAFYA LİDERİ TRABZON'DA ÖLDÜRÜLDÜ
Trabzon’un Yomra ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde evinin önündeki otoparkta aracının içinde bulunan Gürcistan uyruklu 65 yaşındaki Revaz Lordkipanidze, Bulgar plakalı araçla gelen kişi tarafından silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Olayda öldürülen “Rezo Tiflis” lakaplı Revaz Lordkipanizde’nin ülkede mafya lideri olduğu ortaya çıktı.
16 Ocak 2023, 15:13
 
Trabzon’da, silahlı saldırıda bulunulan Gürcistan uyruklu 65 yaşındaki Revaz Lordkipanidze'nin, ülkesinde ‘Rezo Tiflis' lakaplı çete lideri olduğu ve mafya hesaplaşması nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayete ilişkin gözaltına alınan 2 Rus şüpheli, adliyeye sevk edildi.
 
Olay, önceki akşam Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalledeki siteye 61 VN 966 plakalı otomobil ile giren Gürcistanlı Revaz Lordkipanidze, arkasından gelen yabancı plakalı diğer otomobilden inen şüphelinin silahlı saldırısına uğradı.
Şüpheli, siteye geldikleri araçtaki kişi ile olay yerinden kaçtı. İhbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Lordkipanidze, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kaçan Rusya uyruklu N.M. ve R.M. ise polis ekiplerince yakalandı. Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
image
 
Gürcü Çetesi lideriymiş
N.M. ve R.M., ifadelerinde suçlamaları kabul etmezken, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de cinayete ilişkin kapsamlı inceleme başlattı. Silahlı saldırıda öldürülen Gürcistanlı Lordkipanidze'nin, ülkesinde ‘Rezo Tiflis' lakaplı çete lideri olduğu, çeşitli organize suç şebekelerine de liderlik ettiği ortaya çıktı.
 
Öte yandan Lordkipanidze'ye silahlı saldırının nedeninin, Gürcistan ve Bulgaristan'daki mafya hesaplaşması olduğu, şüphelilerin ise olayı günler öncesinden planlayarak, saldırı öncesi Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yaptıkları tespit edildi.
 
Başka ülkelerde çeşitli organize gruplara liderlik edip, 'soygun' ve 'uyuşturucu' suçlarından 15 yıldan fazla cezaevinde tutuklu kaldığı da belirtilen Lordkipanidze'nin Türkiye'de öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR