Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BANKANIN GÜVENLİK AÇIĞI İLE VURGUN
BANKANIN GÜVENLİK AÇIĞI İLE VURGUN
İstanbul merkezli bir bankanın sistemsel açığını bulan tekstil çalışanı çift, 48 saat içerisinde 10 milyon 432 bin lira işlem yaptı. Siber polis, 2 biner liralık 5 bin 500 işlem yapan o şüphelilerin para aktardığı hesapları tek tek belirledi.
20 Mart 2023, 19:28
 
Operasyon, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekiplerini harekete geçiren olay, bir bankanın savcılığa yaptığı başvuruyla ortaya çıktı.
 
İddiaya göre, banka yöneticileri, sistemlerindeki bir açığı bulan kişilerce dolandırıldıklarını belirterek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcığı konun aydınlatılması için siber polisini görevlendirildi.
 
10 MİLYON 432 BİN LİRA
Polis ekipleri, 10 milyon 432 bin lira zarara uğratılan bankanın uzmanlarıyla iletişime geçti. Bankanın sistem açığını bulan kişilerce dolandırıldığı tespit edildi. İddiaya göre, şüpheliler 48 saat içerisinde 5 bin 500 havale işlemi yaptı. Her bir havale işleminde ortalama 2 bin lira para gönderildi. Paraların toplam 210 banka hesabına aktarıldığı tespit edildi. Araştırmalar derinleştirildi.
 
102 KİŞİYE AİT HESAP
Yapılan çalışmalarda para aktarılan hesap sahiplerin 102 farklı kişiye ve 5 şirkete ait olduğu tespit edildi. Banka hesaplarından para aktaran kişilerin İbrahim Ç. ve karısı Gülse Nur Ç. olduğu, para aktardığı hesapların ise akraba ve arkadaşlarına ait olduğu belirlendi. İbrahim Ç. ve karısı Gülse Nur Ç.'nin tekstil işçisi olduğu öğrenildi.
 
20 İLDE 107 ŞÜPHELİ
Siber polisi şüphelilerin tespitinin ardından 20 ilde 107 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi. İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, Karabük, Kocaeli, Konya, Mersin, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Zonguldak'ta düzenlenen baskında 81 şüpheli yakalandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR