Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PERU'DA TÜRKİYE VARIŞLI 2.3 TON KOKAİN YAKALANDI
PERU'DA TÜRKİYE VARIŞLI 2.3 TON KOKAİN YAKALANDI
Peru narkotik ekiplerin DP World Limanı’nda yaptığı incelemelerde kurşun ve turuncu renkli seramikler arasına gizlenmiş kauçuk kalıplar içinde 2 bin 310 kilo 760 gram kokain ele geçirildi.Varış noktasının Türkiye olduğu iddia edildi.
27 Mart 2023, 16:31
 
Perulu güvenlik yetkilileri başken Lima yakınlarındaki Callao şehrindeki DP World Limanı’nda seramikler arasında gizlenmiş kauçuk kalıplar içinde 2 ton 310 kilo kokain ele geçirdi.
                 image
 
Yerel kaynaklar ve ağırlıklı Güney Amerika medyası kokainin gönderilmek istenen ülkenin Türkiye olduğunu iddia ettiler.
Peru narkotik ekiplerin DP World Limanı’nda yaptığı incelemelerde kurşun ve turuncu renkli seramikler arasına gizlenmiş kauçuk kalıplar içinde 2 bin 310 kilo 760 gram kokain ele geçirildi.Ele geçirilen kokainin yurt dışına gönderilmesinin planlandığını belirten yetkililer bununla birlikte uyuşturucunun hangi ülkeye gönderilmek istendiğini açıklamadı. Yetkililer, konuyla ilgili soruşturmanın sürdürülmesi için yakalanan kokainin bir süre daha uzman birimin gözetiminde kalacağını söyledi.image
 
Bu operasyon Peru Kamu Bakanlığı ile Peru Ulusal Polisinin Uyuşturucuyla Mücadele Müdürlüğüne bağlı Dirandro Callao Limanı Uyuşturucuyla Mücadele Departmanının uzman ajanları ve Gümrük ve Vergi İdaresi Ulusal Müfettişliği arasında yürütülen işbirliği  ve taktik istihbarat çalışması ilre gerçekleşti. 
 
Peru Cumhuriyet Savcılığı, Peru Polis Teşkiları Narkotik Birimi uzmanları ve gümrük uzmanlarının koordinasyonuyla yürütülen operasyonun zorlu bir istihbarat süreci sonucunda yapıldığını belirten yetkililer, bu miktardaki bir kokainin uluslararası uyuşturucu kartellerine indirilen güçlü bir darbe olduğunu belirttiler.
                          image
 
TÜRKİYE İDDİASI
Peru’daki ve Latin Amerika’daki bazı medya kurumları ele geçirilen kokainin Türkiye’ye gönderilmek istendiğini duyurdu. Peru’da El Comercial Gazetesi, Andina Haber Ajansı, RPP Haber gibi çok sayıda medya organın yanı sıra, Arjantin’den La Nacion Gazetesi, Brezilya’dan UOL, Bolivya’dan El Deber, Şili’den Portal Portuario ve İspanya’dan Europa Press gibi yayın organları da uyuşturucunun Türkiye’ye gönderilmesinin planlandığını yazdı.image
 
Peru’dan Türkiye’ye kokain sevkiyatı, geçtiğimiz yıl kasım ayında Ahmet Betkaş adlı bir kişinin soya yağı içinde Türkiye’ye 1,5 ton kokain göndermek isterken yakalanmasıyla gündeme gelmişti.
 
Üzerinden '' Hacı Sayılır veya Cengiz Güner” adlarıylasahte kimlikler çıkan ancak asıl ismi Ahmet Betkaş olduğu iddia edilen bir Türkiye vatandaşının 98 milyon dolar değerinde bir kokain kargosunu Kocaeli Derince Limanı’na götürmek üzereyken polis tarafından suçüstü yakalanmıştı.
 
Peru polisinin bir yıldan fazla bir süredir izlediği Ahmet Bektaş zanlının, soya fasulyesi yağında özel olarak seyreltilmiş 1500 litreden fazla kokain içeren dokuz plastik kargoyla yakalandığı kaydedildilmişti.Bu olay Türkiye'de pek gündeme gelmemişti.
 
image
 
Peru resmi verilere göre yılda yaklaşık 400 ton kokain üretimiyle dünyada en fazla kokain üretilen ülkeler arasında yer alıyor.
2023 Dünya Uyuşturucu Raporu’na göre Kolombiya’dan sonra kokainin hammaddesi olan koka üretiminin yüzde 26’sı Peru’da yapılıyor. Geçen yıl toplamda 22 ton kokain ele geçirilen ülkede uyuşturucu sevkiyatı daha çok gemilerle Büyük Okyanus üzerinden yapılıyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR