Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NACİ GÖRÜR'DEN ADANA AÇIKLAMASI
NACİ GÖRÜR'DEN ADANA AÇIKLAMASI
6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinin ardından jeologların dikkat çektiği Adana ile ilgili olarak Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından çarpıcı bir değerlendirmede bulundu
28 Nisan 2023, 17:49
 
Türkiye, 6 Şubat'ta, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde peş peşe meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı.
 
ADANA'YA DİKKAT ÇEKİLMİŞTİ
Bu depremlerin ardından yer bilimciler Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan Adana için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların ardından Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Adana ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:
 
"ADANA HEP SORULUYOR"
"Arkadaşlar, Adana hep soruluyor. Herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Kaygılarınızı anlıyorum ama mümkün olduğunca insanımıza yararlı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üzerinde duralım.
 
"SORGUN FAYI KIRILMADI"
K.Maraş'ta 7.5 deprem üreten Sürgü fayı kırıldı ama onun batı-güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı. Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var.
 
"STRES TRANSFER ETMİŞ OLABİLİR"
Bu kollar üzerine Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık. Amaç doğru şeyler yapmak, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli yapmak. Bilim durum ne ise onu söyler, istediğimizi, hoşumuza gideni değil."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR