Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEHMET CENGİZ'İN KÖŞK İNŞAATI DURDURULDU
MEHMET CENGİZ'İN KÖŞK İNŞAATI DURDURULDU
İstanbul Üsküdar’da 2014’te şüpheli bir yangınla kül olan Mehmet Cengiz aldıktan sonra imar yasağı kaldırılarak restore edileceği açıklanan Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda, kayıtlı olmayan bina inşaatları yapıldığı iddia ediliyordu. İçinde Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün de bulunduğu tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun parselindeki inşaat durduruldu.
12 Mayıs 2023, 19:13
 
 
Mehmet Cengiz’in aldığı İstanbul Üsküdar’daki Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün de bulunduğu tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan devasa inşaat hakkında "telafisi güç zararlar doğabileceğini" belirterek yürütmeyi durdurma kararı verdi.image
İstanbul 9. İdare Mahkemesi mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra yürütmenin durdurulması istemi hakkında yeniden bir karar verilinceye kadar 2577 sayılı yasanın 27. maddesi uyarınca yürütmesinin durdurulmasına 10 Şubat’ta oy birliğiyle karar verdi. 27 maddede işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç veya olanaksız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması koşullarının birlikte gerçekleşmesi durumunda yürütmenin durdurulmasına karar verileceği kuralı yer alıyor. 
 
SİNPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve damadı Fatih Kıvanç’ın üzerine görünen inşaatlar bölge sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. Bölge sakinleri geçmişte var olmayan bir yapının imarına izin verildiğini söyleyerek inşaata verilen ruhsatın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştı.
 
Üsküdar’da 2014’te şüpheli bir yangınla kül olan ve Mehmet Cengiz aldıktan sonra imar yasağı kaldırılarak restore edileceği açıklanan Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda, usulsüzlük yapıldığı ve kayıtlı olmayan binalar inşa edildiği söylenmişti.
 
Ayrıca Cengiz’in aldığı korunun bir bölümünü SİNPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çelik ve damadı Fatih Kıvanç’a sattığı, koruda Hüseyin Avni Paşa Köşkü dışında 3 yapı için daha onay alındığı belirlendi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR