İSTANBUL BOĞAZINDAN BİR DEV GEÇTİ
"Castorone" isimli 325 metre uzunluğundaki dev gemi İstanbul Boğazı'ndan geçti. Karadeniz'den gelen gemi boğazı geçerek Akdeniz'de gitmesi planlanıyor. Geminin boğazdan geçtiği o anlar ise havadan görüntülendi.
7 Mart 2025, 15:03
Karadeniz'den Marmara Denizi'e geçiş yapan Bahama bayraklı 'Castorone' isimli boru döşeme gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçti.
İstanbul Boğazı, Bahama bayraklı Castorone isimli boru döşeme gemisinin Karadeniz'den Marmara Denizi'ne geçişi sırasında çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.
Gemiye, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri eşlik etti.
'Costorone'nin boğazdan geçişi saat 14.00'da başladı. Gemi trafiği çift yönlü askıya alındı. Gemiye 4 römorkör ve acil müdahale gemisi 'Nene Hatun' eşlik etti. Sahil Güvenlik botları da geminin çevresinde güvenlik önlemleri aldı. 325 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğinde olan ve 102 bin 32 groston ağırlığına gemi, Marmara Denizine doğru yol aldı.
325 metre boyundaki ve 39 metre yüksekliğindeki dev geminin geçişi esnasında Boğaz trafiği çift yönlü olarak askıya alındı.Karadeniz çıkışlı gemi Genova'ya gidiyor.