INTERPOL FİRARİ İNŞAATÇININ ÖLÜMÜNÜ DOĞRULADI
Interpol, Hatay'da "Cennetten bir köşe" sloganıyla satışa sunulan ve 6 Şubat depremlerinde 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans davasının kırmızı bültenle aranan firari sanığı müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun'un, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da hayatını kaybettiğini teyit etti.
30 Haziran 2025, 22:39
ANTİS Yapı tarafından inşa edilen ve "Cennetten bir köşe" sloganıyla satılan Hatay Antakya'daki Rönesans Rezidans, 6 Şubat depremlerinde yıkılmıştı.
Enkaz altında kalanlar arasında Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve milli hentbolcu Cemal Kütahya'nın da bulunduğu 269 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi ise yaralanmıştı. Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk'ün de aralarında olduğu 59 kişiye ise ewnkaz altında kalmış ve cesedine ulaşılamamışdı.
SAVCILIK DAVA AÇMIŞTI
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, yapı denetim şirketi yetkilileri Mehmet Haşim Eraslan, Bülent Seküçoğlu ve Ayhan Karan, kontrol elemanı Önder Artun, inşaat teknikeri İbrahim Dahıroğlu, şantiye şefi Bayram Mansuroğlu ile müteahhidin kardeşi olan statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açtı.
Firari sanık Hüseyin Yalçın Coşkun hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, ancak aylardır yakalanamayan Coşkun'un Sırbistan'da hayatını kaybettiği öğrenildi.Hüseyin Yalçın Coşkun'un Sırbistan'da ölü bulunmasından dolayı soruşturma başlatıldı
Kardeşi Karadağ'a kaçmak isterken yakalanmıştı
Rönesans Rezidans’ın diğer ortağı, Hüseyin Yalçın Coşkun'un kardeşi Mehmet Yaşar Coşkun, 10 Şubat 2023’te İstanbul Havalimanı’nda Karadağ’a kaçmak isterken yakalanmış,