Almanya'nın Köln kentinde Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklandıktan sonra yönetimine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu aracılığıyla kayyum atanan TELE1 televizyonu için bir dayanışma eylemi düzenlendi.
Kent merkezinde tarihi Köln DOM Katedrali'nin önünde düzenlenen eylemde Türkçe ve Almanca yapılan konuşmalarda kanala kayyum atanması ve yayın yönetmeni Merdan Yanardağ'ın casusluk suçlamasıyla tutuklanması kınandı.
"Avrupa TELE1 ve Merdan Yanardağ Dayanışma Platformu" tarafından düzenlenen etkinlikte okunan basın açıklamasında, "Hiçbir hukuki gerekçesi olmadığı halde, basın emekçilerinin yıllar boyunca büyük emeklerle var ettiği basın kuruluşlarına kayyum atanmasına asla seyirci kalınamaz" denildi.
Platform adına basın açıklamasını paylaşan gazeteci Mehmet Tanlı şunları söyledi:
"Gençliğinden bu yana demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde büyük bedeller ödeyen ve toplumumuz içerisinde saygın bir yeri olan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın casusluk suçlamasıyla tutuklanmasını kabul etmiyoruz."
"Gazeteci tutuklayarak mı AB'ye gireceksiniz?"
Almanya Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Recai Aksu da konuşmasında Merdan Yanardağ'ın derhal serbest bırakılmasını istedi. Kanal çalışanlarının toplu istifasıyla birlikte kendisinin de uzun süredir yürüttüğü TELE1 Almanya Temsilciliği görevinden istifa ettiğini belirten Aksu, "Biz TELE1 ve Merdan Yanardağ'ı asla yalnız bırakmayacağız. Sizler de yalnız bırakmayın" dedi. Eylemlerini Almanya ve Avrupa genelinde sürdüreceklerini ifade eden Aksu, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üye olacağını söylüyorlar, kanallara çökerek, gazetecileri hapse atarak mı AB'ye gireceksiniz?" diye konuştu.
TELE1 ve Merdan Yanardağ için yapılan eylemde üzerinde Türkçe ve Almanca olarak "TELE1 susturulamaz! Merdan Yanardağ'a özgürlük" yazan pankart açıldı.
TELE1 ve Merdan Yanardağ için yapılan eylemde üzerinde Türkçe ve Almanca olarak
Köln'de TELE1 için düzenlenen eylemde Türkçe ve Almanca açıklamalar yapıldı.Yoğun yağmur altında gerçekleşen etkinlikte katılımcılar çadıra kurulan kürsüde tepkilerini ve görüşlerini dile getirdiler.
Ne olmuştu?
Cezaevinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile seçim kampanyası direktörü Necati Özkan hakkında "casusluk" soruşturması başlatılmış, aynısoruşturma kapsamında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da 24 Ekim'de gözaltına alınmıştı. Savcılık sorgularının ardından mahkeme, İmamoğlu ve Özkan'ın yanı sıra Yanardağ'ın da casusluk suçlamasıyla tutuklanmasına hükmetmişti.
Yanardağ'ın casuslukla suçlanmasının hemen ardından, yöneticiliğini yaptığı kanala Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) aracılığıyla kayyum atanmıştı.
Kanalın çok sayıda çalışanı Perşembe günü ortak bir açıklama yaparak, istifa ettiklerini duyurmuştu.
|
|
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR
| Mutlu Demirdelen | ![]() |
| ÖLÜMLERDEN KUMPİR VE MİDYE Mİ SUÇLU YANİ ? |
| KONUK KOLTUĞU | ![]() |
| MİLYARLARCA LİRALIK PAPARA İDDİANAMESİ |
| Engin Ertem | ![]() |
| ENFLASYON RAKAMLARI YİNE TARTIŞILIYOR? |
| Cansu Aksoy | ![]() |
| AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE! |
| Av. Remzi Kazmaz | ![]() |
| AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI |
| Süleyman Yıldız | ![]() |
| AKLIM BOSNA'DA KALDI |
FOTO GALERİ
| TESETTÜRLÜ TOPMODEL HALIMA ADEN | TÜRK SİNEMASININ EN SEKSİ KADINI ''Nurgül'' |
| AKDENİZ'İN TARİH KÜLTÜR EĞLENCE ADASI | GALATASARAY'IN MUHTEŞEM ŞAMPİYONLUĞU |
SİTE ANKET
VİDEO GALERİ
| NEŞET ERTAŞ ANISINA UNUTULMAZ TATLISES'Lİ DAKİKALAR | ATHENA '' HER ŞEY GÜZEL OLACAK '' DİYOR |
| EKREM İMAMOĞLU'NUN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRISI | KONYA'DA TIR ŞÖFÖRÜ DEHŞET SAÇTI |



























