Güzel ülkemiz için yazıyoruz - PLAYBOY GÜZELİ TÜRK UNUTULMADI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/roportajlar/13643/playboy-guzeli-turk-unutulmadi

 

PLAYBOY GÜZELİ TÜRK UNUTULMADI
PLAYBOY GÜZELİ TÜRK UNUTULMADI
Almanya son zamanlarda  Playboy dergisine poz veren Aylin Alp'e kilitlendi,geçen yıl Sıla Şahin aynı yankıyı yapmıştı ve bir çok basın organında Sıla Şahin Playboy için soyunan ilk Türk kızı olarak haberlerde yer almıştı.Oysa Türk kızlarına yolu Öznur açmıştı.
7 Temmuz 2012, 18:43

 

Almanya son zamanlarda  Playboy dergisine poz veren Aylin Alp'e kilitlendi,geçen yıl Sıla Şahin aynı yankıyı yapmıştı ve bir çok basın organında Sıla Şahin Playboy için soyunan ilk Türk kızı olarak haberlerde yer almıştı.Oysa Türk kızlarına yolu Öznur açmıştı.

Almanya son zamanlarda Playboy dergisine poz veren Aylin Alp'e kilitlendi,geçen yıl Sıla Şahin aynı yankıyı yapmıştı ve bir çok basın organında Sıla Şahin Playboy için soyunan ilk Türk kızı olarak haberlerde yer almıştı.

 

Playboy'a ilk soyunan Türk kızı Sıla Şahin olarak bilinmesinin aksine bu isim Öznur Arsav'dır.58 yıllık tarihinde Playboy 3 Türk kızını kapak yaptı Öznur Arsav Sıla Şahin Aylin Alp.

 

Öznur Arsav şu an 25 yaşında, üç yıl önce  Almanya Playboy’a verdiği pozlarla ülkede bir nevi devrim yapmıştıı. Tutuculuğuyla tanınan Almanya'daki Türklerden böyle bir şey beklemeyen Alman kamuoyu  duruma çok şaşırmış yazılı ve görsel medya günlerce bu Türk güzelinin Playboy çekimini tartışmıştı.

 

1985 Doğumlu Stuttgart’ta yaşayan Öznur Asrav’ın o günlerde büyük hayaliydi popüler olmak. Öznur hem okudu, hem de modellik yaptı. 92-62-92 vücut ölçüleriyle çektirdiği çıplak fotoğraflarını Playboy’a gönderince dergi önce tereddüt etti

 

Türk ve müslüman bir kız olması dergi yönetimini oldukça düşündürsede o günlerde devrim niteliğinde bir karar alarak Öznur Arsav'ı Playmate seçerek kapak yaptı ve Avrupa'da olay bir çalışmaya imza atmıştı.

 

Genç model ailesinden gizli başvuru yapmış bu çekimler için piercinglerinden vaz geçmiş daha önemlisi Avrupa'daki fanatik Müslümanların hedefi olmaktan korkmamıştı.

 

Ancak Öznur Arsav bir devrim yaptı ve Türk ve müslüman bir kızın Dünyanın en iddalı erkek dergisine kapak olabileceğini göstererek bir tabuyu yıktı ve Sıla Şahin'lere Aylin Alp lere yol açtı.

Öznur düzenini hiç değiştirmedi hala  hafta içi sanayi odasında çalışıyor, hafta sonu meşhur Playboy partilerinde playmate’lik yapıyor.

Almanya gibi Demokratik ve hoşgörülü bir toplumda yaşamanın rahatlılığı ile işinden atılmadan hayatına devam ediyor.Türkiyede pek tanınmayan bir ara Fatih Akın'ın bir projesinde olacağı konuşulan Öznur Arsav'ı sizlere daha iyi tanıtmak için 2 yıl önce Almanyada yapılan bir röportajını yayınlıyoruz.

image

PEKİ KİMDİR, AVRUPA'DA KORKUSUZCA TABULARI İLK YIKAN TÜRK KIZI

Kimdir Öznur Arsav hakkınızda pek fazla bir şey bilinmiyor özellikle Türkiye'de

Ailem 1960’larda İstanbul’dan Almanya’ya göç etmiş. 1985’te Weinheim’da doğdum. Bundan kısa bir süre sonra boşandıkları için babamla hiç tanışamadım. Annem ve ablamla yaşadım. Sadece ilkokul birinci sınıfı annemin işleri çok yoğun olduğundan İstanbul’da okudum.
Aslında yönetici olmak istiyordum. Ama üniversiteye gidemedim, çünkü liseyi bitirir bitirmez hemen iş hayatına atıldım. 16 yaşından beri çalışıyorum.


Çalışma hayatına neden bu kadar erken başladınız.?
Belki de gençliğin verdiği asilikle annemle çok iyi anlaşamıyordum. 16 yaşındayken kendi evime çıktım. Sonra annemle barıştık ama eve geri dönmedim.

Yaşamınızı nasıl kazandınız ?
Bir güzellik merkezinde kasiyerlik yaptım. 18 yaşına kadar devletten yardım aldım. Meslek lisesini bitirdikten sonra sanayi odasında çalışıp daha çok para kazanmaya başladım. Aynı dönemde modellik de yapmaya başladım. Modelliği zevk için hafta sonu ve yıllık izinlerimde yapıyordum. Asıl hedefim popüler meşhur olmaktı.


Meşhur olmak için başka neler yaptınız ?
-Modellik eğitimi aldım. Vücudumla çok ilgilendim, sürekli spor ve bakım yaptım. Çünkü ne yazık ki iştahıma çok düşkünüm, yemeden duramıyorum...

2 yıl önce Reutlingen’de bir güzellik yarışmasına da katılmışsınız...
-Aslında isteyerek girmedim. Zaten güzellik yarışmalarına taraftar değilim. Yarışmada evlilik modası üzerine bir şov olacaktı, ben de burada modellik yapacaktım. Jüri beni görünce “Sen neden katılmıyorsun, çok güzel bir kızsın” dedi. Israr üzerine katıldım ve birinci oldum. İstediğim şey değildi, ama iyi bir referanstı. Ben meşhur olmak için dergi ve televizyon kanallarında çıkmak istiyordum.

ALMANYA’DAKİ KADINLARDA TÜRK KALÇASI YOK

İnsan neden Playboy’da fotoğrafları yayınlansın ister?
Çünkü çok okunan bir dergi. Almanya’da Playboy’a çıkan modeller meşhur oluyor. Bir Türk olarak bu dergiye çıkmam daha da çok ses getirecekti. Ayrıca vücudumu çok seviyorum.

Playboy’da çıkabilmek için ne yapmak gerekiyor?
Yüzünüzü ve vücudunuzu net gösteren fotoğraflar göndermeniz gerekiyor.

Dergidekiler Türk olmanızı nasıl karşıladı?
İlk sordukları ailemin nasıl karşılayacağı oldu. Hemen cevap vermediler aha özenli davrandılar.

O kadar kız arasından neden sizi seçmiş olabilirler?
-Playboy’a günde yaklaşık 25 kız başvuruyormuş. Beni, estetiksiz ve makyajsızken bile güzel bir vücuda sahip olduğum için seçtiler. Zaten dergide benim için seçilen konu da doğal güzellikti.

Vücudunuzun hangi kısımlarını öne çıkarmak istediler?
Göğüs ve kalça. Çünkü Almanya’daki kadınlarda Türk kalçası yok.

Dergiyi elinize ilk aldığınızda neler hissettiniz?
Sabah erkenden gidip aldım. Harika bir duyguydu. Akşama kadar telefonum susmadı. Dergi çıktığı gün bir sürü gazetede “Türk kızı Playboy’a çıktı” diye yayınlandı.

Böylece meşhur olmayı başardınız. Nasıl bir şeymiş?
Televizyon ve radyo kanalları, Stuttgart gazeteleri ve Bild hemen röportaj yapmak istedi. Bana ulaşamayanlar hakkımda programlar yaptı. Televizyonda yapılan bir güzellik yarışmasında jüri üyesi oldum. Artık herkes beni tanıyor, hakkımda konuşuyor.

Aradan bir yıl geçti, neler değişti?
Hâlâ yolumu çevirip imza isteyen, fotoğraf çektirenler var. Sanayi odasında çalışmaya devam ediyorum. Mankenliği yine hafta sonları yapıyorum. Playboy partilerine katılıyorum playmate olarak. Dergiye çektirdiğim fotoğraflardan kazandığım parayla ev satın aldım. Artık yaşamım daha rahat.

Ünlü olup, yıldızlar gibi yaşamak isteyen biri neden sadece hafta sonlarını buna ayırır?
Çünkü realist biriyim. 35 yaşıma geldiğimde modellikten para kazanamayacağımı biliyorum. Eğer işimi bırakırsam ileride kendimi geliştirmiş olamam.

Medyada “Yönetmen Fatih Akın, Sibel Kekili’den sonra Öznur Asrav’ın peşine düştü” deniyor. Doğru mu?
Bu konuyu şimdi konuşmayalım, henüz belli değil.

TÜRKİYE’DEKİ AKRABALARIN HABERİ YOK

Playboy’a poz vereceğimi anneme önceden söylemedim. Seçildikten sonra haber verdim. Annem biraz uçuk olduğumu bildiği için pek şaşırmadı. Ama “Emin misin” diye çok sordu. Fotoğraflar çıktıktan sonraysa biraz bozuldu. Çünkü annemin yaşadığı çevredekiler durumu çok yadırgadı. Annem ne tür fotoğraflar çekileceğini, insanların ne konuşacağını önceden kestiremedi. Ama dergi çıktıktan birkaç gün sonra konuşup gönlünü aldım, sonuçta olan olmuştu. İstanbul’daki akrabalar da sanırım henüz durumun farkında değiller.
Röportaj i 2009 

Öznur Arsav Playboy  Nude resimleri için tıklayın

http://www.seffafgazete.com/foto-galeri/playboy--turk-guzeli--oznur-arsav-

 

Şeffaf Gazete.com