Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUNDO LATINO 15 YAŞINDA
MUNDO LATINO 15 YAŞINDA
Mundo Latino , Yonca Gülgeç Occleshaw ve Mehmet Ceylan ile yaklaşık 1 yıl önce tanıştım. Dans, Mundo Latino ekibi için bir tutku. Dans etmek, dans etmeyi öğrenmek, mutluluğu ve cesareti paylaşmak için herkesi Mundo Latino' ya ve etkinliklerine davet ediyorlar.
24 Aralık 2013, 23:05

 

Mundo Latino , Yonca Gülgeç Occleshaw ve Mehmet Ceylan ile yaklaşık 1 yıl önce tanıştım. Dans, Mundo Latino ekibi için bir tutku. Dans etmek, dans etmeyi öğrenmek, mutluluğu ve cesareti paylaşmak için herkesi Mundo Latino' ya ve etkinliklerine davet ediyorlar.

Yakın, sıcak ve aynı zamanda profesyonel yaklaşımları, 1999' dan beri Türkiye' de sosyal latin danslarının öncüsü olmalarıyla, uluslararası arenadan konuk ettikleri isimlerle düzenledikleri etkinliklerle, 'fark yaratan' bir ekip.

image

1- Mundo Latino' yu tanımayanlara kısaca tanıtır mısınız?

Mundo Latino, hem bir dans merkezi, hem de etkinlikler, organizasyonlar, festivaller düzenleyen bir kuruluş.

Merkezimizde ağrılıklı olarak Latin dansları öğretilmekte. Bununla birlikte, Hip Hop, Oryantal Dans, Ege Dansları( Sirtaki, zeybetiko.. gibi), Zumba gibi diger dans disiplinleri de yer alıyor.

Yaptığımız  diğer işleri sıralarsam;

- Kurumsal işler için lansmanlara proje üretir. Konsept showları düzenler.

- DJ servisi verir. Etkinlikler icin dansçı ve canlı müzik  sağlar.

- YGO markaları orange-wear, ayakkabı ve dans giyimi (yeni) ..Eski bir Tekstilci olarak bu iş kolunu yeni başlatmak üzere hazırlık aşamasındayız.

2- 15 inci yılını kutladığınız Mundo Latino' nun başlangıç hikayesini anlatır mısınız?

Üniversiteyi istediğim Tekstil Dalında okuyabilme sevdasıyla 17 yaşımda İngiltere' ye gittim , yaklaşık 6 sene kaldım.Leicester Polytechnic (şimdiki De Monfort Üniversitesi) ve Tekstil Mühendisi olarak çalışma hayatıma burada başladım.

Çok severek büyük bir enerji ile icra ettiğim mesleğimden 13 sene önce radikal bir kararla vazgeçtim.1998 yılında piyasalar ve Tekstil krize girmişti. Ben o sıralarda son 9 senedir, bizzat, imalatını Istanbulda kendim kurduğum, hazır giyim ihracaatı yabancı bir şirkette Genel Müdür yardımcısı olarak çalışmaktaydım.Orada GM yardımcısı olmaktan öte bir pozisyondaydım. Herşeyini kendim hayat geçirdiğim için orası benim için aile , hayat, yaşam biçimi idi. Kısacası 600 kusür bireyden oluşan bir Tekstil ailem vardı..Ve mesleğimde gerçekten çok başarılı bir dönemdeydim. Ancak işlerin çıkmaza girdiği o dönemde firma şanssız bir döneme girdi ve yabancı patronumuz Türkiyeyi bırakıp gitmek durumunda kaldı..O tarihlerde yaşanan tatsız olaylar sanıyorum beni çok etkiledi ve çalışmayı denediğim başka hiç bir yer bana zevk vermedi. Mesleğim Tekstil ve  düzenli spor hayatımda önemli bir yer teşkil ediyordu.

Arkadaşlarımla Bir akşam eğlenmek için gittiğimiz 5 yıldızlı otelin barında sahne alan Kolombiyalı müzik grubunun yaptığı müzikler beni mıknatıs gibi çekti ve solistleri Adrian Santana (hayatımı değiştiren kadın!)nın sahnedeki dansı ve adımları beni büyüledi adeta ve çaldıları müziğin salsa olduğunu ve dansın salsa olduğunu ögrendim..

İşte herşey o günden sonra başladı. Adriana dans eğitmeni olmadığını söylerken bana bildiği ne varsa daha doğrusu  ne hissediyorsa ögretmeye başlamıştı.Neredeyse hergün iş çıkışında ona gidiyor ve öğrenmeye çalışıyordum. Adriana vasıtasıyla onun Londra' daki arkadaşı Salsa eğitmeni Carlos Paz ile tanıştık. Carlos'u workshop'lar vermek üzere İstanbul'a davet ettik. Bu arada Türkiye'nin ilk dans barı Swiss Otel' deki Taşlık Dans Bar' a gitmeye başlamıştık. Şimdi ki ortağım Mehmet Ceyhan oranın DJ' liğini yapıyordu..Onunla da tanışmamız öyle oldu. Orada dans eden insanlar ise daha çok Latin Salon Dansları yapıyordu. Yani Sosyal Latin Dansları ve Latin Amerikan Salon Dansları arasındaki ayırım henüz kimse için net değildi..Sanırım girişimci kimliğim henüz sektör haline gelmemiş dans piyasasında bu boşluğu gördü ve hobi olarak da olsa yurtdışından eğitmen getirterek workshoplar düzenlemeye başlama içgüdüsünü bana verdi!

O sıralar hem mesleğimi hemde dans organizasyonlarını birlikte yürütmeye başlamıştım..Yapacak ve öğrenilecek o kadar çok şey vardı ki...Ve büyük bir keyifti bu!

Yoktan birşeyleri var etmek..Gene Yonca’nın mücadeleci yanı ağır basıyordu.. J Yurtdışından eğitmen getirterek düzenli workshop organizasyonları, salsa partileri vs.. derken dans oldukça vaktimi almaya başlamıştı ve Mehmet Ceyhan la birlikte aynı zamanda dans da öğreniyorduk . Kendisi zaten modern, hip hop, break dans yaptığı için ve muhteşem bir müzik kulağı oldugu ve çok kolay öğrendiği için benim de ilerlemem çok kolay oldu. Onun yanımda oluşu bana bu işe ciddi olarak girmeme vesile oldu. Onun desteği ve katkıları  olmasaydı sanırım başlamak  çok kolay olamazdı..

Ve işte o sabah kalktım ve kendi kendime dedimki 'Tekstil burada bitti!'.  Mehmet’ i telefonla aradım ve tekstili bırakıyorum diye haber verdim..Böylelikle MUNDO LATINO kurulmuş oldu. O yaşta alınmış radikal bir karardı ama önü çok belirsiz olsa da; çok açıktı!

2- Kendinizden bahseder misiniz? Kariyer değişikliğine neden olan dans tutkusunun sizin için anlamı nedir?

Dediğim gibi mücadeleci bir yapım var..Yenilikleri seviyorum.. Çok çalışkan olduğumu da düşünüyorum J

Aynı zamanda paylaşmayı seviyorum ..bu ne olursa olsun..Benim sahip olduğum birşey olabilir, bir parça yemek olabilir yada bilgi olabilir. Küçük yaştan beri özgür hayatım  oldu..vede hareketli..

İşte zaten DANSIN BENİM İÇİN ANLAMINI tarif etmiş olmuyormuyum bütün bunlarla?

3-Çalışma arkadaşlarınız ve ekibinizden söz eder misiniz? Sizi bir araya getiren ve bunca sene birlikte tutan özellikleriniz nelerdir?

Ortağım Mehmet Ceyhan, 15 yıllık dostum..Yaptığımız bu işte birbirimizi çok tamamladığmızı düşünüyorum.. Benim vizyonum, organizasyon becerim ve iş tecrübem, onu ise sanata ve müziğe olan yeteneği ve ortak bir tutku.. DANS! Bizi bunca zaman birarada tutan en önemli faktörler.

‘’Hülya Çaylak’’.. Küçüçüktü bizimle başladığında..Müthiş bir dansçı ve dans eğitmeni..Aynı zamanda profesyonel olarak bir gazetede Ekonomi Editörü olarak çalışmakta..Dans ailemizin diğer bir ferdi..’’

Volkan Kayataş’’..Hayatına dansla dokunduğumuz , bir diğer yetenek.. Müzik ve dans hayatının en önemli olgularından..Hepimizi birlikte tutan.. Önce birbirimize ve yapılan işe saygı..ve tabiikii DANS TUTKUSU..

4- Dans insanlık için ortak dil ise, neden yaygın değil?

Evet belki ülkemizde çok yaygın değil.. Bununda eğitim sisteminden gelen temel nedenleri var biliyoruz ki.

Ancak tabii ki DANS derken tüm dans disiplinlerini ele almak gerekir.Sadece Latin Dansları değil.. İnsanoğlunun binlerce yıldan bu yana, hatta daha konuşmaya başlamadan çok önce kullandığı en temel iletişim biçimi.. Binlerce, hatta onbinlerce yıldır dünyanın her köşesinde, birbirinden farklı zamanlarda, farklı din, ırk, ulus, dil ve yaştan insanları hiçbir ayrım gözetmeksizin buluşturan bir etkinliğin özel bir anlamı olmalı. Tangodan oryantale, valsten baleye, hip-hoptan zeybeğe, ilk bakışta birbirine hiç benzemeyen birçok tür, aslında insanlığın ortak paydası. Savaşı da, düğünü de, tapınmayı da anlatsa, birşey hiç değişmiyor: insan her yerde insan; insan her zaman aynı...

5- İlkeleri, stratejisi ve müşteri profili olarak Mundo Latino' yu İstanbul'daki diğer dans okullarından ayıran ne gibi özellikleri var?

Ben bu soruya karşılık olarak hemen ‘Vizyonumuzu’ yazmak isterim;

‘Türkiye'nin en yenilikçi, en kaliteli ve en iyi hizmeti veren DANS ve Organizasyon Şirketi olarak deneyimli hocaları ve kariyer sahibi çalışanları ile dünün deneyimlerinden faydalanan, yarına doğru sağlam adımlarla ilerleyen, bugün için çok çalışan, prensiplerinden taviz vermeyen Mundo Latino , dinamik ve yenilikçi projeleriyle çağdaşlarına ve meslektaşlarına örnek olan, "dansı" sanatın içinde  bir ifade biçimi olarak anlamlandırmanın yanısıra, bir duruş biçimi haline getirmeyi başarmıştır.

Sosyal Latin Danslarını ülkemize tanıtan ve bununla birlikte pek çok 'ilk' lere imza atan Mundo Latino sektörün ilklerinden. Bu konuda çok fazla alçak gönüllü olmamak lazım belki de..:-)

6- Herkes dans edebilir mi? Yaş ve sağlık gibi dikkat edilmesi gereken unsurlar var mı?

'ENGELSİZ DANS' diye düşünürsek evet edebilir.

7- Yakın geçmişte uluslararası arenadan davet ettiğiniz önemli isimler kimler?

TOKE DE KEDA ‘ Eddie Blazquez

La Excelencia ‘( Orq. SCC)

Juan Matos& Amneriz Martinez

Ataca & Alamena

Relle Niane

Bunlar sadece bir kaçı J

8- Dansı kültürlerin önemli bir parçası kabul edersek, eğitimini verdiğiniz dansların geçmişleri ile ilgili bilgi aktarımını da video, sunum, sohbet tarzı etkinlikler aracılığıyla bilgi olarak aktarmayı düşünür müsünüz?

Tabiiki düşünürüz.. Nitekim bu şekilde seminerler yapıyoruz..Çok keyifli oluyor..

9- 15 inci yıla özel etkinlikleriniz neler?

15 sayısını baz alan çeşitli konularımız olacak..

Dans çalışmaları adına promosyonlarımız, indirimli gruplarımız olmakta

Mundo Latino 15 yılın içinden videomuzu hazırladık.

Henüz büyük kutlama etkinliğimizi gerçekleştirmedik. 2014 yılı içinde böyle bir etkinlik hazırlığı yapmaktayız

image

10- Dans çalışmalarınıza ve etkinliklerinize katılanların kişisel bakış açıları ve dans etme nedenleri farklılıklar gösterebiliyor. Dansın anlamı kişisel olarak da değişebiliyor. Bazısı için tutku, bazısı için aşk, bir diğeri için sosyalleşme...gibi.....belki hatta bazıları için 'tepki' veya 'kaçış' bile olabilir....Farklı içsel nedenlerle dans etmek isteyenlerin ruhsal ihtiyaçlarına cevap vermek de pazarlama stratejisi oluşturmak açısından kolay olmasa gerek. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Elbette  oldukça karmaşık olabiliyor . Zaten çoğu zaman bizler sadece dans eğitmeni olmuyoruz..Psikolog, anne,  abla, abi gibi sıfatlarla ilişkilerimize devam edip, işimizi götürüyoruz.Aslında kısacası belli bir müddet sonra AİLE oluyoruz ve ilişkiler öyle devam ediyor..Görüldüğü gibi DANS kavramı çook geniş J

11- Size nasıl ulaşabilirler? Etkinliklerinizi nasıl takip edebilirler?

Sitemiz  www.mundolatinodance.com, dan ulaşabilirler. Aynı zamanda, sitemizdeki Facebook ve Twitter link' lerinden gene bizimle irtibata geçebilirler.

https://www.facebook.com/pages/Mundo-Latino-Dance-Promotions/370783518269?ref=ts&fref=ts

Teşekkür ederim.

Hepimizin iç ritmimizi bulma dileğiyle,

Esra Tunalıgil

Diplomalı Tüketici

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR