Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DREAM OF DIVERS'İ TANIYALIM
DREAM OF DIVERS'İ TANIYALIM
Dalış sporuna verdiğimiz önem sizlerinde ilgisi ile devam ediyor. Savaş Bakırtaş 'Dream of Divers'  dalış merkezinin kurucusu. Yaz-kış dalmayı sevenlerden. Buz altı dalış fotoğraflarıları hepimizin ilgisini çekti doğrusu.
14 Şubat 2014, 19:47

 

Dalış sporuna verdiğimiz önem sizlerinde ilgisi ile devam ediyor. Savaş Bakırtaş 'Dream of Divers'  dalış merkezinin kurucusu. Yaz-kış dalmayı sevenlerden. Buz altı dalış fotoğraflarıları hepimizin ilgisini çekti doğrusu.

image

1-Kendini tanımayanlara kısaca tanıtır mısın

1972 İstanbul doğumluyum. Dalış hayatıma 2002 yılında başladım. 2006 yılında CMAS 1 yıldız dalış eğitmeni, 2010 yılında da ise CMAS 2 yıldız dalış eğitmeni oldum. Birçok dalış merkezinde eğitmen olarak çalıştıktan sonra 2012 yılında artık kendi okulumu kurma zamanım geldiğini düşünerek TSSF' ye bağlı 586 Sicil numaralı olan  ''Dream of Divers Dalış Merkezi'' ni kurdum. Bunun yanı sıra ''Uzman Dalıcı Eğitmenliği'', ''Profesyonel Sualtı Adamı Belgesi''ne de sahip bulunmaktayım.

image

2- ''Dream of Divers' dan ve ekibinden bahseder misin?

Yılların birikimi ve tecrübesiyle bir araya gelmiş eğitmenlerimizle, uzun yıllar dalış camiasında profesyonel olarak eğitim vermiş ve  2012 yılından beri ise eğitmenlerimiz bir araya gelerek daha iyi bir hizmet verebilmek için kurulmuş, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna bağlı (586) sicil numaralı CMAS 1,2,3 yıldız dalıcı eğitimi ve uzman dalıcı eğitimi ile  sertifika verebilen bir dalış okuluyuz. Kadromuz  okulumuzun Kurucusu 2  yıldız dalış eğitmeni  Savaş BAKIRTAŞ  ile 1 yıldız dalış eğitmeni Sinan İNCELER , 3 yıldız dalıcı, dalış lideri Rehber balık adam  Olcay YILDIZ  olmak üzere 3 kişiden oluşmaktadır.

Dream of Divers dalış merkezi olarak amacımız;

Sualtı dünyası; gürültünün, kötü havanın, hayatın getirdiği stresli ortamın, dışarıda kaldığı mavi bir dünyadır. Bizler insanlara yerçekimsiz ortamda, ağırlıksız ve hür dolaşmanın keyfiyle ve yaşayacakları uçuyormuş hissiyle, bir hayalin içerisinde gibi hissettirerek verdiğimiz teorik ve pratik eğitimlerle, bilinçli, sualtı zenginliklerimizi bilip koruyabilen birer dalıcı yetiştirmektir. Hem yaşadığımız bu yoğun hayatımızdan uzaklaştırıp güzel bir doğa sporunu insanlara aşılamak hem de bilinçlendirmektir.

Dream of Divers, bu amaçlar ve hedefler üzerine kurulmuştur. Tecrübeli eğitmenlerimizle, bilgi ve deneyimlerimiz sayesinde öğrencilerimize bu rüya gibi dünyanın kapılarını aralıyoruz.image

3- Hangi dalış bölgelerini (yurtiçi, yurtdışı) tercih ediyorsunNeden?

Yurt içinde özelikle tercih ettiğim dalış bölgeleri öncelikle İstanbul' a yakın olan dalış bölgeleridir. Bunlar; Saroz körfezi, Ayvalık ve Kabatepe' dir. Diğer dalış noktalarımız  Bodrum, Dalyan, Fethiye, Kaş, Kemer düzenli olarak dalış turları düzenlediğimiz bölgelerdir. Yurt dışı dalış turlarımızı şimdilik Mısır (Sharm el  sheikh), Malta olarak  planlıyoruz.

4- Dalış merkezlerinin genel olarak yaşadığı sıkıntılar nelerdir?

Bence dalış merkezlerinin en büyük sıkıntısı fikir birliği yapamamaktır. Bu da sektörün birlik ve beraberlik içerisinde olamaması demektir. Ne zamanki sektörde birlik ve beraberliğimizi sağladığımızda sektörün bir çok  önemli sorununun da ortadan kalkacağına inanıyorum. Ama şu anki görüntü bundan çok uzakta olduğumuzu göstermektedir.

5- Yakın gelecekte Türkiye'de dalış sektörü nasıl şekillenecek?

Yakın gelecekte dalış sektöründe daha da güzel gelişmeler olacağına inanıyorum. Tabii ki biz dalış merkezleri olarak değişime ayak uydurup  kendimizi geliştirdiğimiz sürece sektörümüz daha çok gelişip  güzelleşecektir.

6- Verdiğiniz kurslar/eğitimler şu an için neler?

Dream of Divers dalış merkezi olarak Cmas 1 2 3 yıldız dalıcı eğitimleri yanı sıra uzman dalıcı eğitimleri de vermekteyiz.

7- Eğitime önem verdiğin, kendi eğitimine sürekli devam etmenden belli. Kendini geliştirmeye ne şekilde devam ediyorsun?

Bir eğitmen olarak  doğru eğitimin insan hayatı için önemli olduğunu düşünmekteyim. Bana güvenen öğrencilerime üst seviyede eğitim verebiliyor olmam için kendi eğitimimin üst düzeyde olmasına katkı sağlayacak Federasyon ve dalış ile ilgili tüm kurumların eğitmen eğitimi ile ilgili programlarına katılmaya çalışıyorum. 

Ben hangi iş olursa olsun kurallara uygun, eğitimli yapılması taraftarıyım.

image

8- Kışın da devam ettirdiğiniz keyif dalışlarından söz eder misin

Kışın dalış yapmak benin için ayrı bir keyif. Her sene Sıvas ili Zara ilçesinde bulunan Tödürge gölüne buz altı dalışı yapıyorum. Tabii ki kış şartları müsaade ettiği zamanlarda. Bu sene bir değişiklik yaparak Sıvas yerine kış dalışını Van Gölü' ne yaptım. Van Gölü' ne yaptığım dalışlar benim için çok keyifli dalışlar oldu.

9- ''Dream of Divers'' ın geleceğini nasıl görüyorsun? İleriye yönelik strateji ve planların var mı?

Dream of Divers dalış merkezi olarak her geçen yıl büyüyen bir aileye sahibiz bu sene okulumuzun 3. yılı olmasına karşın büyüme oranımız oldukca iyi görülmekte, bu da bizim doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir.

İleriye yönelik hedeflerimiz içerisinde kaliteli dalıcılar yetiştirmenin yanı sıra kurumsal hizmet verebileceğimiz şirketlerle iş ortaklığı yapmayı planlıyoruz. Bu planlarımız doğrultusunda çeşitli kurumlarla görüşmelerimiz devam etmektedir.

image

10- Sana nasıl ulaşabilirler?

Savaş BAKIRTAŞ  Gsm: 0532 416 68 65 

e-mail: savasbakirtas@gmail.com / web: www.dreamofdivers.com

Teşekkürler. İyi sezonlar dilerim.

Esra Tunalıgil

Diplomalı Tüketici

Şeffaf Gazete.com

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR