Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MANKENDEN OYUNCU OLUR
MANKENDEN OYUNCU OLUR
Aşk-ı Memnu dizisindeki Elif karakteri ile dikkatleri üzerine çeken, şimdi ise ATV’nin en çok izlenen dizilerindenKertenkele’de Selin karakterine hayat veren Eda Özerkan, Filmstudio’ya konuk oldu.
20 Şubat 2015, 12:14

 

Aşk-ı Memnu dizisindeki Elif karakteri ile dikkatleri üzerine çeken, şimdi ise ATV’nin en çok izlenen dizilerindenKertenkele’de Selin karakterine hayat veren Eda ÖzerkanFilmstudio’ya konuk oldu. Mankenden oyuncu olmaz iddialarını önemsemeyen genç oyuncu, sektörden de oldukça umutlu. 

 

MANKENDEN OYUNCU OLMAZ TARTIŞMALARINA HİÇ TAKILMADIM

Bize oyunculuğa giden yolculuğunuzdan biraz bahseder misiniz?

Eda Özerkan: Oyuncu olmakla ilgili hayaller kuran bir çocuk değildim. Bende çok sonradan ortaya çıkan bir tutku bu. Modellikle ve sunuculukla başladı her şey. Mankenden oyuncu olmaz, tartışmalarına hiç takılmadan sessizce ilerlemeyi tercih ettim. Ailemin desteğiyle zarar görmeden, hasar almadan mesleki kariyerimi geliştirmek için hiç durmadan çalıştım. Oyunculuk dersleri aldım, disiplini hiç elden bırakmadım.

GÜZEL İNSANLAR BİRİKTİRDİM

Kertenkele dizisindeki rolünüzden bahseder misiniz? Dizideki karakteriniz ile benzer yanlarınız var mı?

Eda Özerkan: Dizide başı bir türlü dertten kurtulmayan Zehra karakterinin en yakın arkadaşı, sırdaşı, iş ortağı Selin'i canlandırıyorum. Selin akıllı, mantıklı her şeye bir çözüm bulan, pratik zekaya sahip bir kız ve çok iyi bir arkadaş. Bana benzeyen yönleri var, evet. Ben de normal hayatımda aklını, mantığını ön planda tutan ve olaylara çözümcü yaklaşan biriyim. Güzel insanlar biriktirdim ve bu hiç kolay olmadı. O yüzden dostlarıma ve arkadaşlarıma iyi bakmaya gayret ediyorum.

image

KERTENKELE TEBESSÜM EDEBİLMEK İÇİN İYİ BİR ALTERNATİF

 İzleyici sizce neden Kertenkele’yi izlesin?

Eda Özerkan: Bunca dram ve gözyaşı dolu işin arasında biraz olsun tebessüm edebilmek için iyi bir alternatif Kertenkele. Konusu itibarıyla oldukça ses getirdi ve polemiklere neden oldu. Komedinin yanında dram da barındırıyor.

 ALTINCI HİSSİME DANIŞMADAN HİÇ BİR İŞİ KABUL ETMEM

 Proje seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz?

Eda Özerkan: Altıncı hissime danışmadan hiç bir işi kabul etmem. Şükürler olsun ki beni hiç yanıltmadı. Bunun yanı sıra senaryo çok önemli. Gelen senaryoyu her daim izleyici gözüyle okurum. Ben bu diziyi izler miydim, diye sorarım kendime. Okurken replikleri kulağımda duymaya başladığımda, sahneleri gözümde canlandırdığımda benim için olay bitmiştir.

 image

ONAYLAMADIĞIM BİR DÜŞÜNCENİN SAVAŞÇISINI DA CANLANDIRABİLİRİM

 Asla oynamam dediğiniz bir rol var mı?

Eda Özerkan: Bir oyuncunun böyle bir kriteri olamaz, olmamalı. Hayata dair her rolü oynayabilirim. Çok siyasi işlerin içerisinde olmaktan hoşlanmadığım bir gerçek ama onaylamadığım bir düşüncenin savaşçısını da canlandırabilirim. Oyunculuk bunu gerektirir. Galatasaraylıyım diye, Fenerbahçe fanatiği birini oynamam, demem asla.

ÇOK YAKINDA BENİ TİYATRO SAHNESİNDE İZLEYECEKSİNİZ

 Oyunculuğa dair kariyer planınız nedir?

Eda Özerkan: En büyük arzum tiyatroydu ve çok yakında beni tiyatro sahnesinde izleyeceksiniz. "Sıcak Çikolata" adlı bir komedide rol alacağım.

KURTULUŞ SAVAŞI KADIN KAHRAMANLARINDAN BİRİNİ OYNAMAYI ÇOK İSTERİM

Kurtuluş savaşı kadın kahramanlarından birini oynamayı çok isterdim, ya da yakın tarih liderlerimizden birinin eşini canlandırmayı.

 BENCE AĞLAMANIN ANLAMI YOK

 Dizi ve sinema sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Eda Özerkan: Bence her iki sektör de altın çağını yaşıyor. Tamam, çok kalabalık ve kirli gibi görünüyor ama bu daha iyi işler yapabilmek için çaba harcanmasına da neden oluyor. Kötü olanlar ayıklanıyor, iyi olanlar yerini buluyor. İnsanlar dizilere göre akşamlarını programlıyor, sinema salonları dolu. Bence ağlamanın anlamı yok.

‘UNUTURSAM FISILDA’ KALBİMDE BAŞKA BİR YER EDİNDİimage

 Sizce 2014’ün en iyi dizi ve filmleri hangileri?

Eda Özerkan: Medcezir, Muhteşem Yüzyıl, Karadayı, Aramızda Kalsın, Kara Para Aşk, Kuzey Güney 2014'ün başarılı işlerindendi. Gone Girl, Interstellar, Under the Skin bu yıl sevdiğim yabancı filmler arasındaydı. Yerli yapımlardan da Sivas ve müzikal tadındaki Çağan Irmak filmi Unutursam Fısılda kalbimde başka yer edindi.

TÜRKAN ŞORAY, ŞENER ŞEN ÜSTATTIR

 Üstat diye nitelendirdiğiniz oyuncular var mı?

Eda Özerkan: Şener Şen, Selçuk Yöntem, Uğur Yücel, Haluk Bilginer, Işıl Yücesoy, Arsen Gürzap, Ayten Uncuoğlu, Yıldız Kültür, Zuhal Olcay, Zerrin Tekindor ve tabii ki Türkan Şoray.

KENAN İMİRZALIOĞLU VE KIVANÇ TATLITUĞ’UN OYUNCULUKLARINI BEĞENİYORUM

  Bunların dışında, oyunculuğunu beğendiğiniz kimler var?

Eda Özerkan: Bennu Yıldırımlar, Ayça Bingöl, Şenay Gürler, Yeşim Ceren Bozoğlu, Şebnem Bozoklu, Deniz Çakır, Mehmet Aslantuğ, Ceyda Düvenci, Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Ufuk Bayraktar ve Mete Horozoğlu ilk aklıma gelenler, diyebilirim.

KENDİMİ GELİŞTİRMEK ADINA SINIR TANIMIYORUM

 Oyuncu olmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Eda Özerkan: Bana göre yeterince istemek, çok çalışmak ve disiplin bu yolda ilerleyebilmenin üç sırrı. Biraz tanınınca rahatlayıp, kişisel ve mesleki gelişimi durdurmak sonun başlangıcı olur. Popüler olmak ile sanatçı olmak arasında çok fark var, ben kendimi geliştirmek adına gerçekten sınır tanımıyorum

Roportaj :  Filmstudio’

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR