Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SELÜLİTSİZ YAZ İÇİN ..
SELÜLİTSİZ YAZ İÇİN ..
Bahar aylarının gelmesi ile birlikte kadınların pek çoğunda alarm çanları çalmaya başlıyor. Kalın giysilerin altına saklanan fazla kilolar ve selülitlerin gün yüzüne çıkacak
15 Nisan 2014, 09:19

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte kadınların pek çoğunda alarm çanları çalmaya başlıyor. Kalın giysilerin altına saklanan fazla kilolar ve selülitlerin gün yüzüne çıkacak olması fikriyle yüzleşince kurtulmak için en hızlı ve etkin çözüm yollarına başvurmak da kaçınılmaz oluyor.

İnsan vücudunun kusursuz yapısında dış etkenler nedeniyle oluşan deformasyonların tıbbi müdahalelerle giderilerek doğal yapısına kavuşturulmasının beden ve ruh sağlığı açısından önemine dikkat çeken Estetik Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Melisa Eczacıbaşı, “Kişi aynaya baktığında fazla kilolarından, kırışıklıklarından rahatsızlık duyuyorsa yapılacak uygulamalarla istediği görünüme kavuşabilir. Ancak tabi ki bu uygulamalar aşırıya kaçılmadan, kişinin doğal güzelliğini gölgelemeyecek seviyede olmalıdır” diyor.

Pürüzsüz bir cilt için geç değil

Özellikle yaz dönemine girmeden önce kadınların bölgesel zayıflama ve selülit tedavilerine yöneldiğini söyleyen Dr. Melisa Eczacıbaşı, “Sağlığımıza ve görünümümüze her daim özen göstermeli ve düzenli bakımlarımızı yaptırmalıyız ama yaza formda ve pürüzsüz bir ciltle girmek için de geç kalmış sayılmazsınız” diyerek yaptırabileceğiniz uygulamalar hakkında şu bilgileri veriyor:

“Farklı tedavi ve uygulama yöntemleri geliştiriliyor olsa da bölgesel zayıflama ve selülitin ortadan kaldırılmasında en iyi sonuç alınan yöntemlerden biri mezoterapi ve lipoliz dir. Mezoterapi uygulamasında sorunlu bölgede deri altına ince uçlu iğnelerle bitkisel kökenli ilaç enjekte edilerek o bölgedeki yağ bloklarının yıkılması ve kan dolaşımının artırılması sağlanıyor. Sıkışmış yağ hücreleri rahatlarken, bağ dokusu güçlendiriliyor ve selülit bölgesindeki ödem çözülüyor. Haftada bir kez olmak üzere 2-3 seans sonunda fark gözlemlenmeye başlıyor ancak tam çözüme ulaşmak için kişinin yapısına göre 8-10 seans uygulama yapılması gerekiyor. Sanılanın aksine selülit oluşumunun kilolu olmak ile doğrudan ilişkisi yoktur. Selülit kan dolaşımı bozuklukları, bağ dokusu zayıflığı, hormonal değişiklikler, yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsizlik gibi etkenlerden dolayı oluşur. Selülit tedavisinin ardından kişinin kan dolaşımına katkı sağlayacak masaj uygulamaları ve egzersiz yapması tekrar selülit oluşumuna engel olacaktır.”

image

Sarkmadan kilolarınızdan kurtulun

Mezoterapinin boyun, karın ve göbek yağları, bel ve sırt bölgesi gibi vücudun pek çok bölgesine uygulanabildiğini belirten Dr. Melisa Eczacıbaşı, “İstenilen bölgede 15-20 cm’ye kadar zayıflama meydana geliyor. Uygulamanın ardından bölgede hiçbir sarkma sorunu olmuyor, aksine toparlanma gözleniyor. Özellikle gebelikten sonra karın ve bacak bölgesinde ya da yaşın ilerlemesine bağlı olarak kol altındaki sarkmalar için de tercih edilen bir uygulama olup başarılı sonuçlar alınıyor. Enjekte edilen solüsyon doğal ve homeopatik vitamin, mineral, aminoasit vb içeriği sahip olduğu için ciltte yenilenme yaşanıyor ve daha pürüzsüz bir görünüm elde ediliyor. Ancak mezoterapi genel bir kilo probleminin çözümü olarak görülmemeli. Kişinin kilo problemi varsa diyetisyene yönlendirilerek bazal metabolizması, günlük aktiviteleri ve alternatif yemek biçimleri göz önüne alınarak, özel diyet programı hazırlanıyor. Egzersiz ile düzenli ve sağlıklı beslenme tarzını benimsemesi öneriliyor” diyor.

Lipoliz yönteminde soya fasulyesi ilacı

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde etkili yöntemlerden birinin de lipoliz olduğunu söyleyen Eczacıbaşı, “Lipolizde esas madde soya fasulyesinden elde edilen fosfatidil kolin maddesidir. Yağ bezelerinin içerisine enjekte edilerek, küçülme ve erimeleri sağlandığından  bölgesel zayıflamada başarılı sonuçlar elde ediliyor. Ortalama 2-4 haftada bir ve ortalama 3-6 seanstan sonra uygulama yapılan bacak, basen, karın, midede hem bölgesel yapılanmalar küçülür hem de selülit görüntüsünde azalma meydana gelir” diye konuşuyor.

Şeffaf Gazete.com

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR