Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SİNEMALAR YERLİ FİLMLERLE SEVİNDİ
SİNEMALAR YERLİ FİLMLERLE SEVİNDİ
Geçen hafta salonlardaki Türk yapımı filmler birden bire ortadan kaybolmuş, “Nereye gitti bu filmler?” diye merak etmiştik..
5 Aralık 2014, 12:18

 

Geçen hafta salonlardaki Türk yapımı filmler birden bire ortadan kaybolmuş, “Nereye gitti bu filmler?” diye merak etmiştik..

Bu hafta cevabımızı aldık. 7 filmden yalnızca ikisi yabancı. Kalanlar yerli.

image

Hemen haftanın filmlerine geçiyoruz, ilk önce ayrık otuyla başlayalım, tutulması üzerine ikincisi çekilen, Jason Bateman, Charlie Day ve Jason Sudeikis’in rol aldıkları Patrondan Kurtulma Sanatı 2; hemen bizden bir devam filmi: sevilen seriden aynı kadro ve aynı yönetmenle Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı; ve sırada Oscar aday adayı Nihat Seven filmi Uzun Yol var. Levent Çetin’in yönettiği Sivil, Güney Doğu’da savaşmış bir askerin savaş sonrası travmalarını anlatıyor. Yine Güney Doğu’dan bir filmle devam ediyoruz, Hüseyin Karabey’in yönettiği Sesime Gel; Ridley Scott'un Musa ve Firavun öyküsü Exodus: Tanrılar ve Krallar ve bu haftanın MVP’si Fatih Akın’dan çok tartışılan ve tartışılacak 1915’de ailesinden koparılan genç bir Ermeni demir ustasının kızlarını bulmak için Mardin’den başlayıp Amerika’ya sürükleyen öyküsünün anlatıldığı Kesik – The Cut.

image

Geriye Karanlık Kalır ve 1001 Belgesel Film Festivali’nin son günlerini kaçırmayın. İtalyan Sinemasıyla Buluşma, Lise Öğrencileri İçin Belgesel Günleri ise devam ediyor.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR