Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DOMUZ GRİBİNDEN 33 ÖLÜM
DOMUZ GRİBİNDEN 33 ÖLÜM
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu domuz gribinden ölenlerin sayısının 33'e yükseldiğini açıkladı. 8 GÜN ARAYLA 21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
25 Mart 2015, 10:55
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu domuz gribinden ölenlerin sayısının 33'e yükseldiğini açıkladı.
8 GÜN ARAYLA 21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2 gün önce yaptığı açıklamada bugüne kadar 30 vatandaşın Domuz gribi nedeniyle yaşamını yitirdiğini söylemişti. 6 gün önce açıklama yapan sağlık bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ise, domuz gribinden 11 hastanın hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 6 gün arayla yapılan iki açıklamada kayıp sayısının 19 kişi artması dikkat çekti. Bugün de hayatını kaybedenlerin sayısının 33'e çıkması ile 8 günde 21 kişi daha domuz gribinden hayatını kaybetti.

DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ NELER?

Halk arasında ‘domuz gribi’ olarak da adlandırılan, H1N1’in belirtileri arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı, yaygın vücut ağrısı, burun akıntısı, öksürük, solunum güçlüğü, kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetleri bulunuyor. Uzmanlar 38 dereceyi aşan yüksek ateşli hastalarda bu belirtilerden en az bir tanesinin görülmesi durumunda hastanın domuz gribine yakalanmış olabileceğini, dolayısıyla hastanın mutlaka doktora başvurması gerektiğini belirtiyor.

MECLİSTE SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, art arda gelen domuz gribine bağlı ölümleri Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde "Domuz Gribi Aşısı alımları ile ilgili vermiş olduğum yazılı soru önergesine (7/31357 Esas Numaralı) 05.08.2014 tarihinde gelen cevapta Sağlık Bakanı, Pandemik grip ile mücadele kapsamında yaklaşık 6.000.000 doz aşı alındığını, yaklaşık 3.000.000 doz aşının kullanıldığını, 3.000.000 doz aşının da tedbir amaçlı stoklandığını, stoklanan 3.000.000 doz aşının muhtemelen bir salgın durumunda ihtiyaç duyulacak yeni karakterli grip aşısı ile üretici firma tarafından değiştirileceğini ifade etmiştir.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR