Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OMURGA BAKIMI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR!
OMURGA BAKIMI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR!
Arabanızın yıllık bakımına verdiğiniz önemi, kendi sağlığınıza gösteriyor musunuz? Merkezi sinir sisteminden gelen her uyarıyı organlara ve dokulara ulaştıran, bu göreviyle hareket sisteminin temel direği olan omurganızın altı ayda bir bakıma ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz?
8 Nisan 2015, 12:50

 

Her harekete, her nefes alış verişe, her duygusal gerilim ve sevince ortak olan omurganın, en dinamik organ olduğunu belirten Kombine Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Kamil Teker; omurganın düzenli bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Omurga, kas iskelet sisteminin temel direğidir. Her hücrenin bir bütünden, bütün vücudun ise her hücreden her an haberi olur. Anatomik açıdan bakıldığında, beyinden çıkan sinir dalları kafatasından sonra omurganın ortasındaki kanaldan, bel bölgesine kadar kesintisiz uzanır ve organlara, kaslara deriye giden motor ve duyu fonksiyonlarını yürüten sinir dalları ile bir haberleşme ağı sağlar.

image

Bu haberleşme ağı sayesinde her doku ve hücreden çıkan sinyaller merkezi sinir sistemine aktarılır. Merkezi sinir sisteminden gelen her uyarı da organ ve dokuya iletilir. Bu görevi itibarıyla omurga bir kavşak olarak iş görür. Omurgada ki hizalanma kusuru ve omurgayı çevreleyen bağ dokusunda ki sertleşme (kireçlenme) nedeniyle, sinirlerde baskı ve gerilim oluşur. Sinir dallarında ki fonksiyon kaybı nedeniyle organların hayati fonksiyonlarında yetersizlik gelişir, kaslarda ve eklemlerde ağrı ile hareket kusuru ortaya çıkar. Bu bozulma zamanla kronik hastalıkların (şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp yetmezliği, kronik böbrek yetersizliği…vb) vücuda yerleşmesini kolaylaştırır.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR