Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUMBAİ FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!
MUMBAİ FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!
Bu yıl 18. si düzenlenen ve Türkiye’nin konuk ülke olarak katıldığı Hindistan’ın en önemli film festivalinden ‘Mumbai Film Festivali’ görkemli bir açılışla başladı
22 Ekim 2016, 09:27

 

Bu yıl 18. si düzenlenen ve Türkiye’nin konuk ülke olarak katıldığı Hindistan’ın en önemli film festivalinden ‘Mumbai Film Festivali’ görkemli bir açılışla başladı. Açılış gecesine, festivalin Ulusal Filmler Jüri Başkanı olan yönetmen Reha Erdem ile ‘Kar Korsanları’ filminin yönetmeni Faruk Hacıhafızoğlu katıldı.

Türkiye’nin konuk ülke olarak katıldığı, Hindistan’ın en önemli film festivallerinden olan “Mumbai Film Festivali” geçtiğimiz Perşembe akşamı muhteşem bir gece ile başladı.

Görkemli açılış, 23 yıldır kapalı olan ve restorasyonun ardından festival için ilk kez kapılarını açan tarihi Royal Opera House’ta gerçekleşti.

Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi olan Hint yıldız Aamir Khan başta olmak üzere Bollywood’un dünyaca ünlü sanatçılarının katıldığı gecede renkli anlar yaşandı.

image

Festivalin Ulusal Filmler Juri Başkanı olan yönetmen Reha Erdem gecede yaptığı konuşmada ‘Bu önemli festivalin jürisinde yer almak onur verici. Burada olduğum için çok mutluyum. ’ dedi.

27 Ekim’e kadar devam edecek olan Mumbai Film Festivalinde; Albüm, Annemin Yarası, Gelin, Kar Korsanları, Kış Uykusu, Kor, Mavi Bisiklet, Toz, Unutursam Fısılda ve 8 Saniye filmleri de sinemaseverlerle buluşacak.

Tesiyap tarafından düzenlenen ve festivalle eş zamanlı olarak yapılacak olan ‘Türkiye- Hindistan Televizyon ve Sinema Endüstri Forumu’ ile de ortak yapımların önünün açılması için ilk adımlar atılacak.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR